Huippukalusteen blogi ja uutiset

Koti – Siellä on hyvä olla

20.11.2019

Koti – Siellä on hyvä olla

Juuri sinun tyyliisi ja tarpeisiisi sopiva sisustus saa viihtymään kotona paremmin. Miellyttävä koti kutsuu rentoutumaan, touhuilemaan sekä muun muassa illanviettoihin. Esimerkiksi kodin huonekaluvalinnat voivat olla yhtenäisesti vaikkapa tyylikästä tummaa puuta, lämminhenkistä ja kodikasta vaaleampaa puuta tai tilaa avartavaa valkoista väriä. Mikä tekee juuri sinun kodistasi kodin?

Olohuoneessa on mukava viettää aikaa esimerkiksi lueskellen, televisiota katsellen tai vaikka perheen ja ystävien kanssa keskustellen. Mukavat istumapaikat ovat olohuoneessa tärkeitä. Olohuoneen kalusteet toimivatkin sisustuksen pohjana, ja sitä voi täydentää kauniilla, omaa silmää miellyttävillä sisustustavaroilla sekä sesongin mukaan käytettävillä somistuksilla.

Ruokailuhetket ovat tärkeä osa päivää. Tiloiltaan toimivassa keittiössä on inspiroivaa kokkailla, ja viihtyisästi sisustetussa ruokailutilassa on mukavaa kestitä suurempaakin vierasporukkaa. Ruokaryhmä kannattaa valita sekä koon, värin että materiaalien mukaan omaan kotiin juuri sopivaksi, sillä sen ympärillä vietetään paljon aikaa. Riittävän suuren pöydän ääreen mahtuu hyvin ruokailemaan, ja myös tarjoiltavat mahtuvat paremmin esille.

Makuuhuoneen sisustus on hyvä pitää pelkistetyn rauhallisena ja untenmaille kutsuvana. Tärkein makuuhuoneen huonekalu on sänky. Myös valaistus, yöpöydät ja matot kannattaa valita iltatoimet, mukavuus ja käytännöllisyys edellä.

Näin talviaikaan lämpimän sävyiset sisustustekstiilit, lämmittävät tai pörröiset viltit, koristevalot sekä kynttilät ovat mukavia sisustuselementtejä kotona antamaan kontrastia kylmeneville ulkoilmoille ja pimeneville illoille. Nautinnollisia kotihetkiä sinulle!