Huippukalusteen blogi ja uutiset

Sisusta koti uuteen vuoteen

3.1.2023

Sisusta koti uuteen vuoteen

Vuoden vaihtuminen saattaa innostaa myös uusimaan kodin sisustusta. Ehkä tänä vuonna on sopiva hetki tehdä myös suurempia hankintoja, kuten uusia sohva, sänky tai ruokapöytä? Sisustusta voi uusia myös pienemmällä pensselillä, kuten uusilla tekstiileillä tai sisustustavaralla.

Piristä sisustusta uusimalla tekstiilit tai hanki uusia sisustustavaroita

Sisustusta ja uutta väriä kuluvaan vuoteen saa helposti uusimalla tekstiilejä tai hankkimalla kotiin erilaisia sisustustavaroita, kuten tauluja. Aina ei myöskään tarvitse hankkia uutta, vaan varastojen kätköistä voi löytyä omaa silmää miellyttäviä sisustusratkaisuja, joiden olemassaolo oli päässyt jo unohtumaan.

Uudet verhot, matot ja koristetyynyt ovat erinomainen ja helppo tapa päivittää sisustusta. Inspiraatiota voit löytää sisustuslehdistä, Pinterestistä tai Instagramista. Kun olohuoneessa on uudet verhot ja sohvatyynyt, saattaa myös vanha sohvakalusto näyttää entistä paremmalta.

Eloa ja iloa kotiin tuovat myös kukat ja viherkasvit. Jos viherpeukalosi on kateissa, niin ei hätää: myös muoviset viherkasvit toimivat sisustuksen piristäjänä, kukkatason päällä.

Tee suuret hankinnat harkiten

Kun mieleen iskee ajatus uuden ruokapöydän, sohvakaluston tai sängyn uusimisesta, ei huonekalukaupoille kannata välttämättä suunnata heti ostoaikeissa. On järkevää pysähtyä hetkeksi ja pohtia, millaisia toiveita uusia kalusteita kohtaan on. Minkä tyylisiä tai värisiä kalusteita lähdet etsimään?

Millaiset kalusteet vastaavat sinun tarpeitasi?

Suosittelemme panostamaan laadukkaisiin ja kestäviin huonekaluihin, joiden ulkonäkö miellyttää silmää myös jatkossa. Jos oma sisustusmaku muuttuu ennen kuin huonekalut ovat käyttöikänsä päässä, on laadukkaat ja hyvin pidetyt huonekalut helppo laittaa eteenpäin seuraavalle käyttäjälle.

Panosta valaistukseen

Tammikuusta on vielä matkaa kirkkaisiin kevätpäiviin. Uudenlaisen tunnelman kotiisi voit rakentaa myös valaisimien avulla. Huippukalusteelta löydät monipuolisen valikoiman erilaisia valaisimia piristämään sisustusta.

Päivitetyt valaisinratkaisut auttavat jaksamaan kevääseen, jolloin auringonsäteet maalaavat kotiin uudenlaista väriä.

Karsi tavaraa

Joskus ratkaisu ei ole uuden ostaminen vaan vanhan karsiminen.

Vie ylimääräiset tavarat säilöön, kierrätykseen tai laita ne myyntiin. Kun tavaraa on vähemmän, on tilan pitäminen siistinä helpompaa. Tavaran vähentäminen voi päästää myös olemassa olevat, kauniit sisustustavarat ja -ratkaisut aivan uudenlaiseen valoon.

Uusi sisustus kotimaisilla tuotteilla

Tiestikö, että Huippukaluste on kajaanilaisen perheyrityksen, Kaluste-Valiot Oy:n, verkkokauppa. Osa Huippukalusteessa myytävistä huonekaluista valmistetaan Suomessa, Kajaanin tehtaalla. Pääasiassa tehtaassa tuotetaan massiivipuisia sänkyjä, lipastoja, vaatekaappeja ja kirjoituspöytiä.

Ekologisuus on tärkeä osa tehtaan toimintaa ja omassa Kajaanin tuotannossa käytetään pääsääntöisesti massiivipuuta, joka käsitellään vesiohenteisin, ympäristöystävällisin pintakäsittelyainein.

Lue lisää yrityksemme tarinasta