Huippukalusteen blogi ja uutiset

Joulun aika kerää perheet ruokapöydän ääreen

8.11.2022

Joulun aika kerää perheet ruokapöydän ääreen

Kuuluuko sinun jouluvalmisteluihisi lahjapakettien paketoiminen tai erilaiset jouluaskartelut? Kun joulu vihdoin koittaa, kokoonnutaanko teillä runsaita herkkuja notkuvan pöydän ääreen ja kisaillaan yömyöhään lautapelien herruudesta?

Ruokapöydän ympärillä tapahtuu joulun aikaan paljon. Nyt on hyvä hetki muistella viime joulua, mahtuivatko kaikki jouluvieraat pöydän ääreen? Ovatko ruokapöytä ja tuolit mieluisia ja teille sopivia? Millainen kattaus joulupöytään tänä vuonna aseteltaisiin?

Hanki uusi ruokaryhmä arkeen ja juhlaan

Joulun alla hankittu uusi ruokaryhmä tai ruokapöytä ei ole pelkästään joulupöytä – sen täytyy joulun lisäksi palvella myös arjen kiireissä. Ruokapöytä tuoleineen onkin yksi kodin tärkeimmistä kalusteista, sohvan ja sängyn lisäksi.

Uutta pöytäryhmää hankkiessa mieti omia tarpeitasi ja tilaa, johon pöytä sijoitetaan. Jos joulun aika ja muut juhlat ovat ainoita hetkiä, jolloin istumapaikat ruokapöydän äärellä eivät tahdo riittää, on järkevää harkita jatkettavaa ruokapöytää. Tällöin pöydän muunneltavuus tekee siitä monikäyttöisemmän ja myös arkea paremmin palvelevan. Jatkettavan ruokapöydän kaveriksi voit ostaa esimerkiksi pinottavia jakkaroita, jotka eivät vie paljoa tilaa silloin, kun niitä ei tarvita.

Blogi/vilja ruokapöytä.jpeg | 6kb | 400x252

Jatkettava Vilja-ruokapöytä on massiivikoivusta valmistettu laadukas pöytä, jonka mukana tulee 40 cm jatkopala.

Jos tila antaa periksi, voit hankkia ison ruokapöydän ilman jatkomahdollisuutta. Juhlapäivänä katat tarvittaessa myös pöydän päätypaikat. Lankkupöydät jatkavat yhä suosiotaan: jykevä ja kestävä lankkupöytä onkin monen sisustajan valinta.

Blogi/Edna-lankkupöytä.jpeg | 6kb | 400x267

Edna-lankkupöytä on näyttävä ja laadukas ruokapöytä, jonka jaloiksi voit valita joko puu- tai metallijalat.

Pöytiä myös pienempään tilaan

Tilan koko on yksi suurimmista kriteereistä, joka ruokapöydän kokoa miettiessä tulee ottaa huomioon. Pienempään tilaan sijoitat niin pyöreän pöydän, pienen neliön muotoisen pöydän kuin myös klaffipöydän. Myös pieniä pöytiä on saatavilla jatkomekanismilla, kuten pyöreä Kristiina-pöytä.

Blogi/olivia klaffipöytä.jpeg | 6kb | 325x291

Olivia-klaffipöytä ilman klaffi-jatkoa sopii pieneenkin tilaan.

Tarjoilupöydät ja keittiön tasot

Joulu on kerran vuodessa ja juhliakaan harvemmassa kodissa joka viikko juhlitaan. Tärkeää onkin, että uusi ruokapöytä tuoleineen sopii erinomaisesti tavalliseen arkeen ja tilaan, johon sen hankit.

Jatko-osien lisäksi saat muunneltavuutta keittiöön erilaisilla tarjoilupöydillä ja tarjoiluvaunuilla. Tarjoilupöytään sijoitat helposti juomia ja ruokia, jolloin pöytätilaa säästyy. Hyväksi kannattaa käyttää myös keittiön tasot. Jos keittiö sijaitsee useamman askeleen päässä ruokapöydästä, voi tarjoilupöytä tai -vaunu olla mukavampi vaihtoehto illan isännälle tai emännälle.

 Blogi/tarjoiluvaunu.jpeg | 32kb | 400x320

North Avenue -tarjoiluvaunua liikuttelet helposti pyörien ansiosta.

Tarjoilupöytää voit arkena käyttää esimerkiksi liikuteltavana ylimääräisenä tasona tai sijoittaa sen nojatuolin viereen paikaksi teekupposelle.

Blogi/Canal street tarjoilupöytä.jpeg | 28kb | 400x320

Canal Street -tarjoilupöytä sopii myös nojatuolin tai sohvan kylkeen.

Jouluna saat panostaa kattaukseen

Jouluna jos joskus, on mahdollisuus panostaa ja leikitellä kattauksella. Kaunis pöydän pinta ei tarvitse päälleen pöytäliinaa, mutta pöydän pintaa suojaavat kauniit tabletit ovat myös ilo silmälle.

Jos astiakaapista löytyy, valitse lasit, lautaset ja aterimet, joita et arjessa käytä. Asettele pöytään kauniit servietit ja etsi internetistä ohjeet uuteen tapaan taitella ne – ehkä valitset kankaiset servietit juhlan kunniaksi.

Viimeistele pöytä esimerkiksi kynttilöillä ja kauniilla kukilla. Avaa ovet vieraile, sytytä kynttilät ja juhlat voivat alkaa!

Valmistaudu jouluun hyvissä ajoin

Ruokapöydän ja ruokaryhmän lisäksi monen jouluun kuuluvat myös joululahjat. Tutustu Huippukalusteen joululahjaideoihin, vältä jouluruuhkat ja tilaa tuotteet suoraan kotipihaasi.