Huippukalusteen blogi ja uutiset

Antiikkista tyyliä ainutlaatuisilla Acazia-huonekaluilla

25.9.2019

Antiikkista tyyliä ainutlaatuisilla Acazia-huonekaluilla

Huippukalusteen verkkokaupassa on laaja valikoima Acazia-sarjan huonekaluja. Nämä ryhdikkäät huonekalut ovat kauniita, ja niillä sisustat kotisi tiloja tyylillä. Acazia-huonekalut ovat materiaaliltaan täyspuuta - viljelmillä tuotettua akaasiaa ja mahonkia. Ne on valmistettu käsityönä Intiassa. Valmistustapa on ekologisesti kestävä, eikä se vaaranna sademetsiä tai luonnon tasapainoa.

Acazia-sarjan tuotteet ovat ainutlaatuisia erityisesti niiden materiaalin vuoksi. Mahonki ja akaasia ovat molemmat kovia puulaatuja, joiden puu kuivuu ja halkeilee, kun ilman suhteellinen kosteus on asunnossa alhainen (esimerkiksi talvisin sekä keskuslämmitetyssä asunnossa). Tämä antaakin erinomaisen lähtökohdan akaasian ja mahongin käyttöön huonekaluissa, joista halutaan valmistaa upeita antiikkijäljitelmiä. Puupinnan halkeamat luovat esimerkiksi pöytään, tuoliin, lipastoon tai hyllyyn omaleimaisen ulkonäön ja antavat sisustukseen arvokasta vanhan ajan tunnelmaa. Mahdollisesti häiritseviä halkeamia voidaan kuitenkin niin halutessa myös käsitellä eri tavoin.

Uniikkia ulkonäköä Acazia-huonekaluissa lisäävät myös asiaankuuluvat värierot, kirjavuus, pintaviat, epätasainen laatu sekä milli- tai senttimetrejä eroavat ulkomitat. Huonekalut on värjätty petsillä ja viimeistelty vahalla. Sisäosien tuleekin antaa tuulettua kunnolla, jotta petsivärissä käytetyn liuotinaineen voimakas haju lievenee eikä tartu esim. kalusteen sisäosissa säilytettäviin tekstiileihin.

Acazia-huonekalujen käyttöönoton yhteydessä tuote kannattaa pyyhkiä läpikotaisin kostealla liinalla ulko- ja sisäpuolelta, sillä uuden kalusteen pinnasta saattaa irrota hieman väriä tai teollisuuspölyä. Samasta syystä myös hyllypaperin käyttö laatikoissa voi olla paikallaan. Lisäksi jalkojen alle kannattaa laittaa esimerkiksi huopatassut, jotta lattian tahrautuminen voidaan varmuudella estää.

Jotta varsinkin mahongissa viihtyvät toukat saadaan hävitettyä, huonekalut myrkytetään ennen pintakäsittelyä, ja myöhemmin vielä kontit myrkytetään ennen kuljetusta. Mikäli vaaraton toukka kuitenkin selviää hengissä Eurooppaan asti, voi sen havaita huonekalusta löytyvästä noin 1 millimetrin kokoisesta pyöreästä reiästä, josta valuu valkoista puupurua. Tällöin mahonkitoukan hävittämiseen voi käyttää puutarhan tuholaistenkin torjuntaan käytettävää malasiinia. Lue lisää Acazia-huonekalujen hoidosta.

Acazia-tuotteiden joukossa on esimerkiksi avohyllyjä, eri värisiä ruokaryhmiä, arkkuja, vitriinikaappeja, tv-tasoja, baarikalusteita, yöpöytiä, lipastoja ja sohvapöytiä. Katso monipuolinen Acazia-sarjan valikoimamme ja löydä lempituotteesi upeaan, antiikkiseen tyyliin!