Huippukalusteen blogi ja uutiset

Vuoden 2023 sisustustrendit

12.7.2023

Vuoden 2023 sisustustrendit

Tämän vuoden sisustustrendeissä korostuvat lämpö, luonnonläheisyys ja väri-ilottelu. Viileän skandinaavinen tyyli saa väistyä tieltä, kun pinnalle nousevat rohkeus ja rouheus. Tässä blogipostauksessa kerromme tämän hetken sisustustrendeistä, joilla saat kotisi kukoistamaan.

Luonnonläheinen sisustustyyli on nyt pinnalla

Blogi/Heinäkuu_ luonnonläheinen sisustus.png | 131kb | 560x315

Vuonna 2023 sisustus ottaa inspiraatiota luonnosta. Neutraalit värit, luonnolliset materiaalit ja orgaaninen muotoilu ovat nyt trendikkäitä. Luonnonläheinen sisustustyyli tuo kotiin rauhallista ja rentouttavaa tunnelmaa – sekä tekee samalla kodista kodikkaamman.

Luonnonläheisyys näkyy sisustuksessa kokonaisvaltaisesti. Luonnonvalolle annetaan tilaa, ja kasvit sekä kukat pysyvät muodissa. 

Oman kodin sisustukseen voi lisätä luonnonläheisiä elementtejä helposti. Puiset kalusteet ja sisustusesineet, pyöreät reunat kalusteissa, värit luonnosta – näin pääsee jo hyvin vauhtiin. Kuvassa näkyvä Lana-lankkupöytä sopii niin sisä- kuin ulkotiloihin, ja Natural Rattan -rottinkituoli henkii luonnonläheisyyttä.

Materiaaleissa saa olla luonnetta

Blogi/Heinäkuu_ materiaalit.png | 154kb | 560x315

Tekstiileillä ja materiaaleilla luodaan kodin tunnelma. Tänä vuonna sisustuksessa suositaan aitoja ja rouheita materiaaleja, jotka kestävät aikaa ja huokuvat lämpöä. Jo hetken aikaa muodissa ollut buklee pysyy suosittuna, mutta sen rinnalle on tullut uusia trendikkäitä materiaaleja ja tekstuureja.

Ekologisuus ja luonnonläheisyys näkyvät myös tämän vuoden kuumimmissa materiaaleissa. Kylmän metallin tai kiiltävän pinnan sijaan suosiossa on lämmin kodin sisustus. 

Esimerkiksi rottinki on paitsi ajaton ja ympäristöystävällinen, myös trendikäs materiaali. Rottinkiset ulkokalusteet ovat kestosuosikki, mutta on olemassa myös muun muassa rottinkisia lampunvarjostimia ja rottinkitarjottimia

Huippukalusteen mallistojen kestosuosikki Acazia sopii hyvin aidosta ja rouheasta materiaalista pitävälle sisustajalle. Akaasiapuusta valmistetut Acazia-kalusteet ovat paitsi ympäristöystävällisiä, myös kestäviä ja luonnekkaita. Esimerkiksi kuvassa näkyvä Acazia-apteekkarinlipasto on täyspuinen, kaunis ja käytännöllinen säilytysratkaisu.

Sisustuksen trendivärit 2023: neutraaleista sävyistä räiskyvään värimaailmaan

Blogi/Heinäkuu_ värit.png | 112kb | 560x315

Tänä vuonna lämpimyys ja värikkyys ovat tärkeitä sisustuksen trendejä. Kylmän valkoinen tai harmaan eri sävyt saavat väistyä tieltä, kun sisustukselta haetaan kodikasta tunnelmaa. Sisustuksen trendivärejä on onneksi monia, joten vuonna 2023 on mistä valita.

Maanläheiset sävyt ovat kasvattaneet suosiotaan. Neutraalit sävyt toimivat hyvin taustana ja mahdollistavat monipuolisen väripaletin luomisen muilla elementeillä. Esimerkiksi ruskean eri sävyt aina vaalean beigestä tummanruskeaan tuovat lämpöä sisustukseen. Ruskean eri sävyjä saa lisättyä helposti sisustukseen. Kuvissa näkyvät Chesterfield-lepotuoli ja Halifax-kaappi sopivat väriensä puolesta vuoden 2023 sisustustrendeihin. 

Neutraalien värien lisäksi pinnalla ovat myös vihreän ja punaisen eri sävyt. Vihreän sävyistä etenkin eukalyptus, salvia ja havun vihreä kuuluvat tämän vuoden trendiväreihin. Vihreän sävyjä näkyy pienemmissä sisustusesineissä, mutta myös seinämaaleissa. Punaisen sävyistä esimerkiksi aniliini ja pehmeät roosan vivahteet ovat trendivärejä. 

Rauhallisten ja maadoittavien sävyjen lisäksi myös räiskyvät värit kuuluvat tämän vuoden trendiväreihin. Räiskyvät värit toimivat iloisina väripilkkuina sisustuksen yksityiskohdissa, kuten tyynyissä, tauluissa ja muissa koriste-esineissä.

Aikaa kestävät sisustustrendit

Syklisyys ja vaihtelevuus kuuluvat sisustustrendien ominaispiirteisiin. Viileys ja vaaleus olivat muodissa pitkään, kun taas tällä hetkellä suositaan lämpimämpää tunnelmaa. Pidemmän aikavälin sisustajat tavoittelevat usein ajatonta sisustusta. 

Oman näköinen ja persoonallinen sisustus on aina muodissa

Sisustustrendit tulevat ja menevät, mutta oman näköinen koti on aina hyvä valinta. Kodin sisustuksessa saa ja pitääkin näkyä asujien oma sisustustyyli. Kun kodin sisustus miellyttää omaa ja kanssa-asujien silmää, on siellä mukava olla. 

Moni suosii hillittyä, vaaleaa ja ajatonta sisustustyyliä, joka kestää aikaa. Osa pitää perinteikkäästä tyylistä, johon voivat kuulua kokopuiset kalusteet ja nahkasohvat. Toiset hakevat kodin sisustukseen historian havinaa, ja valitsevat tyylikalusteita. Tyylikalusteissa näkyy eri aikakausien ja maiden vivahteet, esimerkiksi kustavilaisen tyylin kalusteille ominaista ovat selkeät linjat ja kuviot.

Persoonallinen sisustus syntyy itselle mieluisista huonekaluista ja sisustusesineistä, jotka valitaan huolella. Kun sisustus on oman maun mukainen, asunnosta tulee koti ja siellä viihtyy pitkään. 

Kotimaiset kalusteet ovat kestosuosikki

Blogi/Heinäkuu_ kotimainen.png | 107kb | 560x315

Kotimaiset kalusteet ovat tietoisen kuluttajan valinta. Kotimaisia tuotteita suosimalla voi tukea suomalaista tuotantoa – sekä tietenkin tuoda työtä Suomeen.

Verkkokauppamme kotimaiset kalusteet ovat ajattomia ja kestäviä. Modernin ja simppelin muotoilun ystävälle Line-lipasto tai Alias-sohva on nappivalinta. Anne-mekanismituolissa sen sijaan voi viettää monet lepohetket. Jos etsit korkealaatuisia ja kauniita huonekaluja, kannattaa tutustua kotimaisten kalusteiden valikoimaan.

 

Huippukalusteen verkkokaupasta löydät sekä sisustustrendien mukaiset että ajattomat huonekalut. Laaja valikoimamme tarjoaa jokaiseen kotiin ja makuun sopivia kalusteita, sisustusesineitä unohtamatta. Tutustu verkkokauppamme valikoimaan ja loihdi trendikäs kodin sisustus!