Huippukalusteen blogi ja uutiset

Kotimaisia kalusteita suoraan Kajaanista

1.7.2022

Kotimaisia kalusteita suoraan Kajaanista

Olet varmaankin kuullut seuraavan lauseen: jos jokainen suomalainen käyttäisi 10€ enemmän kuukaudessa suomalaisiin tuotteisiin, syntyy 10 000 työpaikkaa vuositasolla. Vaikka viesti on yksinkertaistettu versio monimutkaisista laskelmista, se kertoo hyvin tärkeän asian: kulutusvalinnoilla on todellinen vaikutus. Meille kotimaisuus on tärkeä asia, ja valitsemalla Kajaanissa tehdyn kalusteen tuot työtä Suomeen.

Kajaanilainen perheyrityksemme Kaluste-Valiot perustettiin vuonna 1985, ja olemme alusta alkaen valmistaneet laadukkaita kalusteita ja kalustekokonaisuuksia Kajaanin tehtaallamme. Ajan myötä yrityksemme kasvoi, ja vuonna 1995 pääsimme avaamaan tehtaanmyymälän Kajaaniin. Vuonna 2007 lanseerasimme verkkokaupan, ja näin Huippukaluste sai alkunsa.

Työntekijämme valmistavat huonekalut huolella ja ammattitaidoilla. Johtava ajatuksemme on “laatua ja yksilöllistä kauneutta kotiisi”. Huonekaluja löytyy moneen makuun ja ne kestävät aikaa myös ulkonäöllisesti.

Kotimaisuuden lisäksi arvotamme ekologisuuden korkealle. Omassa tuotannossamme pääraaka-aine on massiivipuu, sekä mdf-levy, jotka käsitellään vesiohenteisilla ja ympäristöystävällisillä pintakäsittelyaineilla. Ekologisuus ei unohdu myöskään muualla valmistettujen kalusteiden kohdalla: tuottajilta vaaditaan, että käytetty puuraaka-aine täyttää SFC-sertifikaatin vaatimukset. Näin varmistamme, ettei tuotanto vahingoita sademetsiä.

Kajaanin tehtaalla valmistetaan useita huonekalusarjoja, esimerkiksi Retro, Jonie ja Casablanca. Retro-malliston tuotteet ovat modernisoituja 1950- ja 1960-luvun tyylisiä kalusteita. Jonie-kalustesarja sen sijaan edustaa ajatonta ja selkeälinjaista tyyliä. Casablanca-malliston laajan valikoiman petsatut kalusteet tehdään massiivikoivusta, sekä maalatut tuotteet mdf-levystä ja ne sopivat täydellisesti perinteisemmästä tyylistä pitäville. Meiltä löytyy kotimaiset kalustesarjat moneen makuun.

 

Retro-mallisto tuo kotiin retrotunnelmaa

Kaipaatko kotiisi retrotunnelmaa modernilla vivahteella? Retro-mallistostamme löytyy ruokapöytiä, tuoleja sekä säilytyskalusteita. Kuten muidenkin kalustesarjojen huonekalut, myös Retron kalusteet ovat laadukkaita ja suunniteltu kestämään käyttöä. Tässä muutama Retro-sarjaan kuuluva kaluste:

Retro-kalustesarjan valkoinen lipasto.

Tämä kahdella ovella ja kolmella laatikolla varustettu Retro-sarjan kaunis lipasto tarjoaa runsaasti säilytystilaa. Lipasto on hyvin monikäyttöinen – se sopii niin eteiseen, makuuhuoneeseen kuin olohuoneeseenkin. Ovien takaa löytyvät hyllyt parantavat käytettävyyttä entisestään. Lipastolla on kolme eri värivaihtoehtoa: valkoinen/luonnonväri, valkoinen/musta ja kokovalkoinen.

Retro-malliston ruokaryhmä.

Retro-sarjan ruokapöydän ja neljän tuolin pöytäsetti soveltuu moneen käyttöön. Pöydän ääreen mahtuu mukavasti nelihenkinen seurue, ja noin metrin halkaisijan ansiosta pöytä sopii pienempäänkin tilaan. Jämerät tuolit ovat mukavat istua – tämän pöydän ääressä kelpaa syödä pidemmänkin kaavan mukaan.

Retro-malliston vitriinikaappi.

Ajattoman kauniin Retro-sarjan vitriinikaapin puunväriset osat ovat lakattua massiivikoivua ja valkeat osat mdf-levyä. Kaapin yläosan lasihyllyille voi asetella vaikka mieluisimmat sisustusesineet tai kauneimmat astiat. Lasiovet pitävät huolen siitä, että kaapissa olevat esineet eivät pölyty herkästi. Kaapin alaosa tarjoaa runsaasti säilytystilaa ja alakaappia voi käyttää myös ilman yläosaa – kyseessä onkin monikäyttöinen kaluste.

 

Jonie-huonekalusarjasta löytyy monipuolisesti säilytyskalusteita

Etsitkö laadukasta ja kestävää säilytyskalustetta? Jonie-kalustesarjasta löytyy kaapit, senkit ja lipastot moniin tarpeisiin. Mallisto on suunniteltu kestämään aikaa: kalusteet ovat ajattomia ja ne valmistetaan “isältä pojalle”-periaatteella. Seuraavaksi esittelemme kolme Jonie-malliston huonekalua.

Jonie-kalustesarjan avohyllykkö.

Kahdella ovella ja kolmella hyllyllä varustettu Jonie-malliston avohyllykkö sopii moneen käyttöön. Hyllykkö sopii myös monenlaiseen sisustukseen ja ajattoman ulkonäön ansiosta se on pitkäikäinen kaluste. Hyllykkö toimitetaan valmiiksi koottuna, ja se on saatavilla useassa eri värissä ja eri vedinmalleilla. 

Jonie-kalustesarjan lipasto.

Jonie-sarjan kapea lipasto sopii pienempäänkin tilaan. Säilytystilasta ei ole kuitenkaan karsittu: kolmeen laatikkoon mahtuu kaikki tarvittava ja vähän enemmänkin. Lipasto sopii niin eteiseen, olohuoneeseen kuin vaikka makuuhuoneeseen yöpöydäksi. Tämäkin kaluste on saatavilla eri väreissä ja eri vetimillä, mikä tekee lipastosta vielä monikäyttöisemmän.

Jonie-kalustesarjan tv-taso.

Tämä Jonie-kalustemalliston tv-taso mahdollistaa niin tavaroiden esille laittamisen kuin niiden piilottamisen. Kahden lasioven taakse mahtuu se, mitä et halua esitellä ja kahdelle hyllylle sekä itse tasolle voit asetella haluamasi esineet. Tv-taso on erittäin monikäyttöinen ja myös muokattavissa: se on saatavilla useassa sävyssä, kahdella eri vetimellä ja oviin voi valita joko kokonaan kirkkaan tai etsatun lasin.

Näitkö mieluisan kalusteen, mutta se oli väärän kokoinen? Ei huolta, Jonie-kalusteet valmistetaan moduuleista, joten tuotteita on saatavilla useissa eri mitoissa ja kokoonpanoissa. Koko malliston löydät täältä.

 

Casablanca-malliston laaja huonekaluvalikoima sopii perinteiselle sisustajalle

Pidätkö perinteisemmästä sisustustyylistä ja haluatko kotiisi yhteneväisen kalustuksen? Casablanca-kalustesarja on erittäin laadukas ja laaja – löytyy senkkejä, tv-tasoja, sänkyjä ja monia muita huonekaluja. Kaikki sarjan kalusteet valmistetaan massiivikoivusta, ja malliston kalusteet saa viidessätoista eri värissä. Casablanca-kalustesarjaan kuuluu muun muassa seuraavat huonekalut:

Casablanca-kalustesarjan arkkusohvapöytä.

Casablanca-malliston isommassa arkkusohvapöydässä voit säilyttää kaiken tarvittavan lasten leluista käsityötarvikkeisiin. Kansilevyn saranat ovat keskellä, joten pöytä aukeaa kahdelta sivulta, mikä lisää kätevyyttä ja käytännöllisyyttä entisestään. Kuten malliston muutkin tuotteet, myös arkkusohvapöytä on saatavilla yli kymmenessä eri värissä. Mikäli mietit kahden tai useamman värin väliltä, voimme lähettää värimalleja.

Casablanca-kalustesarjan kirjoituspöytä.

Tämä kuudella laatikolla varustettu kirjoituspöytä on oiva valinta ihmiselle, jolta löytyy paljon toimistotarvikkeita ja muuta säilytettävää tavaraa. Kirjoituspöytä on vakaa ja seisoo tukevasti paikallaan. Lisävarusteena on saatavilla peili, pöytähylly ja näppäintaso.

Casablanca-kalustesarjan sänky.

Casablanca-sarjan sänky on upea ja tukeva, massiivikoivusta valmistettu huonekalu. Sänkykokonaisuutta voi muokata mieleisekseen samaan sarjaan kuuluvalla yläkaarella, valohyllyllä, yöpöydillä ja päätypenkillä. Vakiopituus on 200cm, mutta sängyn saa myös erikoispitkänä – kysy tarjous sähköpostilla!

Kajaanissa valmistetut sekä muut valikoimaamme kuuluvat tuotteet voit ostaa verkkokaupastamme. Jos kiinnostuit, mutta haluat vielä kysyä jotakin, asiakaspalvelumme on apunasi! Meidät tavoittaa chatista, puhelimitse sekä sähköpostin välityksellä – vastaamme mielellämme kysymyksiin.

Osta kotimaista ja tuot työtä Suomeen!