Huippukalusteen blogi ja uutiset

Kierrätyspuukaluste on ekologinen valinta

20.7.2022

Kierrätyspuukaluste on ekologinen valinta

Kierrätyspuu tarkoittaa puumateriaalia, joka on ollut jo aiemmin käytössä esimerkiksi rakennuksen materiaalina ja se on hävittämisen sijaan kierrätetty eli otettu uudelleen käyttöön esimerkiksi kalusteiden materiaalina.

Kierrätyspuun käyttäminen huonekaluissa ja tällaisen huonekalun hankinta edistää ekologisuutta. Kierrätyspuuna hyödynnetään esimerkiksi autioituneiden ja purettavien rakennusten puumateriaaleja ja samalla säästetään myös metsiä hakkuulta, kun uuden puun tarvetta kalusteeseen ei ole. 

Purkukuntoisista rakennuksista saatava puu käsitellään hyväksi ja uudelleen käytettäväksi – ja näin puu pääsee uudelleen käytettäväksi sen sijaan että se hävitettäisiin ja uudelle puumateriaalille olisi tarvetta. 

 

Kierrätyspuusta valmistettu huonekalu tuo sisustukseen rouheutta

Sen lisäksi, että kierrätyspuusta valmistetut kalusteet ovat ympäristöystävällinen valinta, ovat ne myös ulkonäöltään ja materiaaliltaan upeita ja uniikkeja. Kullakin kierrätyspuusta valmistetulla huonekalulla on oma ainutlaatuinen historia ja toista täysin samanlaista kalustetta ei ole. 

Tässä blogikirjoituksessa esittelemme muutamia kierrätyspuusta valmistettuja kalusteita, jotka ovat ilo silmälle ja mielelle ja oiva vaihtoehto sisustukseen. 

 

Aspen-vaatekaappi on valmistettu kierrätysmännystä

Aspen-vaatekaappi on valmistettu kierrätysmännystä ja tuotteen uniikkeihin ominaisuuksiin kuuluu epätasaisuudet, halkeamat ja värierot. Tuotteen puumateriaali elää jo toista tai kolmatta elämäänsä, joten pinnoissa voi olla myös muita kulutuksen jälkiä, kuten naulanreikiä. Tuotteen mitoissa voi myös olla pieniä muutoksia verrattuna tuotetiedoissa ilmoitettuihin mittoihin käsityöstä johtuen. Aspen-sarjan tuotteet ovat yksilöllisiä.

Aspen-vaatekaappi

 

Aspen-ruokapöydässä näkyy ajan patina

Ajan patinoima Aspen-ruokapöytä on niin ikään valmistettu kierrätysmännystä. Tämä yksilöllinen ja näyttävä ruokapöytä tuo ruokailutilan sisustukseen rouheutta ja luonnollisuutta. Ruokapöydän ominaisuuksiin kuuluvat halkeamat, epätasaisuudet, värierot, naulanjäljet sekä muut pienet pintaviat tai kulumat, mitkä tekevät pöydästä aidosti uniikin. Myös tämän tuotteen ilmoitetuissa mitoissa voi olla poikkeavuuksia, sillä Aspen-ruokapöydät valmistetaan käsityönä. 

Aspen-ruokapöytä

 

Cheppi-sohvapöytä on samaan aikaan kierrätetty ja moderni

Cheppi-sohvapöytä on valmistettu käsityönä ja koostuu kauniista kierrätetystä täyspuusta sekä metallisista jaloista. Pöytälevyn materiaali on monisävyistä sormijatkettua kierrätyspuuta ja se on kiinnitetty metallirunkoon vanerilevyllä. Tuotteen valmistuksessa käytettävät materiaalit ovat tuotettu ekologisesti kestävällä tavalla. Cheppi-sohvapöytien muoto ja materiaali ovat näyttäviä, mielenkiintoisia ja ainutlaatuisia. 

Cheppi-sohvapöytä

 

Driftwood-sarjan tuoli tuo ruokailutilaan talonpoikaistunnelmaa

Driftwood-tuoli on harmahtava, kierrätyspuusta valmistettu ruokapöydän tuoli, joka henkii talonpoikaistunnelmaa. Tuolin istuin on verhoiltu. Kaikki Driftwood-sarjan tuotteet ovat valmistettu käsityönä sertifioidusta kierrätyspuusta ja näin ollen valmistus tapahtuu eettisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla. Jokaisen tuotteen puumateriaali on uniikki ja siinä voi näkyä kulumia ja halkeamia sekä värieroja.

Driftwood 03 -tuoli

 

Novara-sivupöytä on tyylikäs ja minimalistinen kierrätyspuukaluste

Novara-sivupöydän pinta on valmistettu kierrätysjalavasta. Sivupöydän mustat jalat ovat metallia. Tuotteen muotoilu on tyylikäs ja minimalistinen ja lisäksi tuote on rouhean uniikki kolhuineen ja muine kulumajälkineen. 

Novara-sivupöytä

 

Melbourne-vitriinikaappi sopii maalaisromanttiseen sisustukseen

Melbourne-vitriinikaapissa on sekä lasi- että puuovet.  Kaapin kansilevy on ruskean / vaaleanharmaan värinen ja muut osat on maalattu valkoisella. Melbourne-sarjan tuotteet on valmistettu käsityönä sertifioidusta kierrätyspuusta, eettisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla. Aiempien käytön johdosta myös tässä vitriinikaapissa voi olla kierrätyspuulle ominaisia kulumisen jälkiä. 

Melbourne-vitriinikaappi

 

Tutustu myös muihin Huippukalusteen kierrätyspuusta valmistettuihin kalusteisiin. Ostamalla kierrätyspuisen huonekalun teet ympäristöystävällisen kulutusvalinnan.