Huippukalusteen blogi ja uutiset

Rentoudu ja lepää kotona

21.3.2023

Rentoudu ja lepää kotona

Koti on paikka, jossa voimme levätä ja rentoutua. Mieluisan kodin rakennuspalikoita ovat esimerkiksi itseä miellyttävä sisustus, mukavat huonekalut ja valaistukseen sekä äänimaailmaan panostaminen.

Hyvä sänky ja makuuhuoneen sisustus kutsuvat rauhoittumaan

Makuuhuone on monelle kodin tärkein paikka lepäämiseen ja rentoutumiseen. Nautitko runsaasta sisustuksesta vai haluatko, että makuuhuoneen tunnelma on seesteisen rauhallinen? Sisusta makuuhuone itselle mieluisaksi.  

Makuuhuoneen sisustus tekee paljon, mutta tärkeässä roolissa ovat myös hyvä sänky sekä peitot ja tyynyt.

Tiesitkö, että peitot, tyynyt ja sängyt kannattaa päivittää tietyin väliajoin? Lue vinkit, kuinka valita itselle sopiva tyyny ja peitto. Unen tarve on yksilöllistä, mutta hyvän sängyn roolia ei voi liiaksi korostaa. Ihminen viettää vuorokaudesta keskimäärin 7–9 tuntia nukkuen, joten itselle sopivaan sänkyyn kannattaa panostaa. Tutustu Huippukalusteen monipuoliseen sänky- ja patjavalikoimaan.

Sohva ja nojatuolit – olohuoneen tärkeät kalusteet

Kellahdatko mielelläsi pitkän päivän jälkeen sohvalle? Onko olohuoneesi tärkein kaluste sohva tai nojatuoli? Toiset haluavat sohvan, jossa on hyvä istua ja toiset valitsevat ennemmin sohvan, joka kutsuu pötköttelemään. Tutustu sohvan osto-oppaaseen ja löydä itsellesi paras vaihtoehto.

Sohva on olohuoneen katseenvangitsija, joten on tärkeää, että sohva miellyttää myös silmää. Voit valita olohuoneen lepopaikaksi yhtenäisen sohvakaluston tai yhdistellä erivärisiä ja kokoisia sohvia sekä lepotuoleja mielesi mukaan. Tärkeintä on, että olohuone on sinulle paikka, jossa voit rentoutua esimerkiksi televisiota katselle, käsitöitä tehden tai ystävien kanssa seurustellen.

Valaistus ja äänimaailma kuntoon

Kotien valaistukseen ja äänimaailmaan on alettu viime vuosina kiinnittää entistä enemmän huomiota, eikä suotta. Valaistus vaikuttaa koko sisustuksen. Valaisimien ansiosta koti on turvallisempi ja erilaisilla valaisimilla voit luoda kotiin tunnelmaa.

Osaan kodin tiloista, kuten keittiöön tai kodinhoitohuoneeseen, on järkevää hankkia hyvä yleisvalaistus. Tunnelmavalaistukseen kannattaa kuitenkin myös panostaa erilaisten valaisimien avulla.

Tänä päivänä moni suosii avaraa ja korkeaa tilaa. Jos akustiikkaan ei panosteta, saattaa tilassa alkaa kaikumaan. Avara tila, jossa on paljon kovaa pintaa, kaikuu helposti. Siksi tilaan kannattaakin hankkia pehmeitä pintoja, jotka rikkovat ääniaaltoja.

Sisusta siis pehmeillä matoilla ja verhoilla kaikumista vähentääksesi. Hanki kotiin pehmeitä huonekaluja ja koristetyynyjä. Huonekalut, kuten sohvat ja nojatuolit, parantavat myös tilan akustiikkaa. Jos kodissa kaikuu yhä, voit hankkia sinne akustiikkalevyjä.

Ota aikaa itsellesi

Arki on usein kiireistä. Siksi onkin tärkeää, että kotona on helppo ja hyvä olla: tilat toimivat, koti on helppo pitää järjestyksessä ja sänky sekä muut huonekalut ovat itselle mieluisia. Kun arki rullaa kotona, on aikaa rentoutumiselle ja rauhoittumiselle helpompi löytää.