Huippukalusteen blogi ja uutiset

Seniorikalusteet – miten varmistaa arvokas ja turvallinen vanhuus?

Seniorikalusteet – miten varmistaa arvokas ja turvallinen vanhuus?

Kun vuosia kertyy, arjen sujuvuuteen täytyy kiinnittää entistä enemmän huomiota. Oman kodin turvallisuus kasvaa tärkeämmäksi, ja kodin kalustuksessa pitää ottaa uudenlaisia asioita huomioon. Kodin turvallisuutta voi edistää monilla keinoilla, ja yksi niistä on kalustaminen senioreille suunnatuilla huonekaluilla – eli seniorikalusteilla.

Lue lisää, miksi seniorikalusteiden hankkimista kannattaa harkita ja minkälaisia seniorikalusteita on olemassa.

Seniorikalusteet osana hyvää vanhuutta

Seniorikalusteet ovat paitsi sisustuselementtejä, mutta myös investointi ikäihmisen hyvinvointiin. Esimerkiksi seniorituoli, seniorisänky ja nostoavustimella varustettu mekanismituoli tekevät elämästä sujuvampaa.

Seniorin turvallinen arki

Seniorikalusteet tuovat turvallisuutta iäkkäiden ihmisten elämään. Seniorituoli ja turvalaita sekä muut vastaavat kalusteet vähentävät kaatumisriskiä, antaen senioreille mahdollisuuden istua alas ja nousta seisomaan helposti ja turvallisesti. Turvallinen kotiympäristö on ensisijaisen tärkeässä asemassa ikäihmisten itsenäiseen ja turvalliseen arkeen.

Mukavuus ja hyvinvointi edellä

Seniorikalusteet on suunniteltu tarjoamaan mukavuutta ja hyvinvointia jokapäiväiseen elämään. Ergonominen muotoilu tukee hyvää ryhtiä sekä vähentää lihasten ja nivelten stressiä. Esimerkiksi seniorisänky ja moottoroitu mekanismituoli mahdollistavat istuin- tai makuuasennon vaihtamisen mukavasti.

Tavoitteena parempi elämänlaatu ja arvokas vanhuus

Seniorikalusteet ovat avainasemassa parempaan elämänlaatuun ja arvokkaaseen vanhuuteen. Ne mahdollistavat iäkkäille ihmisille aktiivisen ja mukavan elämän omassa kodissaan. Mahdollisuus nauttia päivittäisestä elämästä mukavuuden ja turvallisuuden ympäröimänä edistää sekä henkistä hyvinvointia että itsevarmuutta omaa toimintakykyä kohtaan.

Omassa kodissa mahdollisimman pitkään

Seniorikalusteet mahdollistavat sen, että iäkkäät ihmiset voivat asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään. Niistä saa tarvittavaa tukea ja helpotusta päivittäisiin toimiin, mikä vuorostaan mahdollistaa itsenäisemmän elämän tutussa ympäristössä. Kun koti on suunniteltu seniorin ehdoilla, voidaan esimerkiksi hoivakotiin siirtymistä lykätä.

Valitse oikeat ja tarpeelliset seniorikalusteet

Seniorikalusteita löytyy monenlaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin. Kun jo olemassa olevia ja uusia hankittavia kalusteita arvioidaan, kannattaa ottaa huomioon etenkin kaksi tekijää: tukevuus ja kestävyys. Ikäihmiset kohtaavat usein liikkumiseen ja voimaan liittyviä haasteita. Kalusteiden tulee siis vastata etenkin niihin haasteisiin.

Seniorikalusteiden vertailu- ja hankintavaiheessa on hyvä huomioida myös yksilölliset tarpeet. Esimerkiksi seuraavat kysymykset voivat olla avuksi:

  • Minkälaista arkea seniori elää?
  • Mihin hän kaipaa apua?
  • Mikä on ikäihmisen kunto?

Kun tilanne, seniorin tarpeet ja toiveet on otettu huomioon, voidaan valita juuri oikeat kalusteet ja apuvälineet. Korotettu tuoli, seniorisänky, turvalaita ja nousutuki – kaikki ne voivat tulla tarpeeseen.

Lepo ja hyvä uni on tärkeää ikäihmisille. Seniorisänky sopii etenkin ihmisille, joiden liikkuminen on hankalampaa ja joille etenkin ylös nouseminen aiheuttaa haasteita. Seniorisängyn normaalia korkeampi istumakorkeus helpottaa sekä nousemista että laskeutumista.

 

Susanna-seniorisänky on suomessa valmistettu kaluste, joka sopii monelle ikäihmiselle. Susanna-sänky valmistetaan massiivikoivusta, ja se on saatavilla neljässä eri sävyssä. Seniorisänkyyn on saatavilla lisähintaan moottoripohja, nousutuki ja turvalaita.

Myös Kiteen seniorisänky on suomessa valmistettu, ja kotimaista käsityötä. Seniorisänky on kaunis, korkealaatuinen ja normaalia korkeampi. Kiteen seniori-sarjaan kuuluvat myös nousutuki ja turvalaita sekä muut täydentävät kalusteet. Ikäihmisen makuuhuoneen voi kalustaa pitkälti Kiteen yhteensopivilla tuotteilla, jolloin sisustuksesta tulee yhtenäinen.

Seniorisänkyyn saa usein lisävarusteita, jotka lisäävät sängyn turvallisuutta ja helppokäyttöisyyttä. Yleisiä lisävarusteita ovat nousutuki ja turvalaita. Nousutuki avittaa seisomaan noustessa ja istumaan laskeutuessa. Kun sänkyyn kiinnitetään nousutuki, istumiseen ja nousemiseen voidaan käyttää myös käsien lihaksia, mikä lisää käytettävissä olevan voiman määrää. Kiteen seniori-nousutuki on jämerä, kestävä ja massiivikoivusta valmistettu sekä turvallinen valinta. Pihlaja-nousutuki on tukeva ja laadukas lisävaruste Pihlajan seniorisänkyyn.

Turvalaita vuorostaan vähentää sängystä tippumisen riskiä. Myös turvalaita tuo lisävoimaa- ja vauhtia sängylle laskeutumiseen ja sieltä nousemiseen. Turvalaita kiinnitetään sängyn reunaan.

Seniorituoli on tavallista korkeampi tuoli, joka sopii esimerkiksi ruokapöydän tuoliksi tai aputuoliksi eteiseen. Jämeryys ja istuinkorkeus helpottavat tuolille istuutumista ja siltä nousemista. Seniorituolin ergonomisuus varmistaa hyvän ja tukevan istuinasennon, mikä tukee ikäihmisen hyvinvointia. Esimerkiksi Joki-seniorituoli ja tämä senior-tuoli ovat hyviä valintoja seniorin kodin eri huoneisiin.

Moni ikäihminen viettää merkittävän osan päivästä istualtaan. Silloin tuolin mukavuus, pehmeys ja ergonomisuus ovat tärkeässä roolissa. Etenkin mekanismituoli on hyvä valinta seniorille – se tarjoaa hyvän istumapaikan.

 

Mekanismituoli mahdollistaa istuinasennon ja -kulman vaihtamisen helposti. Senioreille suunnatuissa mekanismituoleissa on usein nostoavustin. Se helpottaa pehmeästä tuolista ylös nousemista, ja vähentää jalkojen taakkaa. Sampo-merkin sähkösäätöiset mekanismituolit sopivat erinomaisesti ikäihmiselle. Nahkainen Sampo-mekanismituoli kestää kulutusta, ja kankainen Sampo-mekanismituoli sopii vaaleamman värimaailman ystäville.

Panosta seniorin arkeen

Seniorikalusteet eivät ole vain arkipäivän helpottajia, vaan ne ovat myös keino mukavampaan, turvallisempaan ja onnellisempaan elämään. Oikeanlaiset kalusteet voivat parantaa elämänlaatua merkittävästi, lisäten itsenäisyyttä ja antaen mahdollisuuden nauttia jokaisesta päivästä.

Oli kyseessä seniorituoli, seniorisänky tai turvalaita, seniorikaluste on askel kohti sujuvaa arkea. Seniorikalusteiden avulla kodista tulee turvallisempi paikka, jossa voi viettää arvokasta vanhuutta mahdollisimman pitkään.

Autamme mielellämme seniorikalusteiden valinnassa. Mikäli mietit, mitä seniorikalusteita sinä tai läheisesi voisi tarvita, älä epäröi ottaa yhteyttä. Meihin voit olla yhteydessä sähköpostitse, puhelimitse ja chatin välityksellä.