Järjestä:

Acazia Madrid huonekalusarja

Acazia Madrid kalusteet on valmistettu vanhannäköisiksi. Tuotteet ovat massiivipuuta, ja henkeen kuluu pintojen epätasaisuus ja halkeamat

Ladataan...

Acazia huonekalut ovat kauniita, täyspuusta, akaasiasta ja mangosta käsityönä
valmistettuja huonekaluja, jotka tuottavat omistajalleen iloa monen vuoden ajan.
Jokainen Acazia-tuote on yksilöllinen ja ainutkertainen ja siksi kahden
samanlaisen lipaston, pöydän, arkun, vitriinin tai hyllyn ulkomitat poikkeavat
monesti joitakin millejä, joskus jopa senttimetrejä toisistaan. Oleellisesti tällaisten
tuotteiden luonteeseen kuuluu myös epätasainen laatu ja optiset pintaviat;
värierot, kirjavuus ja halkeamat. Intian valtioiden kontrolloimilla viljelmillä tuotetun mango- ja akaasiapuun käyttö on ekologisesti turvallista. Acazia-tuotteihin käytetty puu, mango- ja
akaasia on myös FSC-sertifioitua. Näiden materiaalien teollinen käyttö ei vaaranna sademetsiä eikä luonnon tasapainoa. Ennen uuden Acazia-tuotteesi käyttöönottoa on syytä huomioida seuraavat seikat:

Väri ja pöly:
Uuden, tehtaassa pakatun tuotteen pinnoista saattaa irrota väriä tai värillistä teollisuuspölyä. Suosittelemme siksi tuotteen sisä- ja ulkopintojen huolellista pyyhkimistä kostealla rätillä ennen lipaston käyttöönottamista. Valmistaja suosittelee myös laatikoiden sisäpintojen vuoraamista hyllypaperilla jos laatikoissa säilytetään värjäytymiselle alttiita tavaroita kuten
esimerkiksi tekstiilejä. Lipaston jalat tai sokkeli saattavat myös värjätä lattiaa tai mattoa lipastoa siirrettäessä. Suosittelemme, että kiinnität jalkojen alle esimerkiksi huopatassut.

Haju
Uuden Acazia-tuotteen sisäosissa pysyy joskus pitkään petsivärissä käytetyn liuotinaineen voimakas haju. Tämä haju tarttuu helposti laatikossa tai kaapin sisässä säilytettyyn tekstiiliin. Huonekalun sisätilojen on siksi annettava tuulettua kunnolla hajuhaittojen poistamiseksi. Liuotinainetta käytetään petsivärissä homehtumisriskin poistamiseksi, jos kuljetukseen käytetty kontti monen viikon merikuljetuksen aikana saa kosteutta. Haju jää tuotteen sisäosiin, jos tuotteet on tehtaalla pakattu kiireessä ennen kunnollista tuulettamista. Haju lähtee pois tuulettamalla kaappia siten että myös ovet ovat avoinna kaapista. Jos tuote on pienessä tilassa eikä huoneessa ole koneellista ilmanvaihtoa voi tämä haju olla häiritsevää. Tuuletuksen aikana ei kaapissa tulisi olla tavaraa jotta kaikki pinnat pääsevät tuulettumaan kunnolla.Kotikonstein hajua voi poistaa myös seuraavalla tavalla: Ruokasooda, viinietikka ja aktiivihiili imee hajua tehokkaasti. Esimerkiksi ruokasoodaa voi laittaa suoraan mukiin ja muki kaapin sisälleHomepisteet
Joskus puun pinnassa voi esiintyä homeläiskiä. Lakatun puun sisälle home ei pysty imeytymään. Kuivunut home voidaan pyyhkiä kostealla kankaalla pinnasta turvallisesti pois ilman, että homeläiskät uusiutuvat.

Halkeamat
Akaasia ja mangopuu ovat kovia puulajeja (hardwood), joiden kuivattaminen on ongelmallista, sillä puuhun tulee helposti halkeamia ja siinä säilyy kosteus pitkään. Koska nämä puulajit eivät ole luonteeltaan “virheettömiä” materiaaleja, ne ovat parhaimmillaan, kun niistä valmistetaan huonekalujen antiikkijäljitelmiä (reproductions), joita halkeamat puupinnoissa parhaimmillaan luontevasti pukevat. Valkoiseksi maalatuissa Acazia ja Acazia Madrid kalusteissa halkeamat näkyvät selvemmin kuin ruskeissa Acazia kalusteissa. Puu kuivuu ja alkaa halkeilla, kun ilman suhteellinen kosteus on alhainen erityisesti talviaikaan ja varsinkin keskuslämmitetyissä asunnoissa. Materiaalin halkeaminen on Acazia ja Mangopuun ominaisuus, ei virhe.

Hyönteiset
Kaikki Acazia-tuotteet on käsitelty tehtaalla hyönteisten torjunta-aineella ennen pintakäsittelyä puussa mahdollisesti asustavien toukkien hävittämiseksi. Ennen huonekalujen kuljetuskonttien laivaamista myös kontit sumutetaan torjunta-aineella.
Toisinaan puussa elävä toukka selviää hengissä Eurooppaan asti. Toukka on kuitenkin vaaraton, se ei lisäänny, eikä siirry muihin puulajeihin ja se on helppo havaita, sillä sen puuhun poraamasta, läpimitaltaan noin 1 mm pyöreästä reiästä valuu valkoista puupurua merkkinä elävästä toukasta. On havaittu, että esimerkiksi tavallinen puutarhan tuholaisten torjuntaan käytetty malasiini on tehokas puutoukan torjuja.

 

Ruskeiden Acazia kalusteiden hoito:

Pinnat puhdistetaan nihkeällä liinalla pyyhkimällä, tarvittaessa voi käyttää mietoa pesuaineliuosta. Häiritsevästi haljennut pinta voidaan helposti käsitellä seuraavasti:
- sivele ruskeata tai mustaa petsiä tai suihkuta mustaa spraymaalia halkeamaan
- pyyhi heti sen jälkeen tuore petsi tai maali rätillä pinnasta pois. Tuolloin halkeaman sisäpuolinen,
vaalea pinta jää tummaksi ja syntyy vaikutelma “vanhasta” halkeamasta.
Halkeaman voi myös täyttää rautakaupoissa myytävällä helppokäyttöisellä puukitillä, jota on saatavana useita värejä, myös mahongin värisenä.

 

Acazia ja Acazia Madrid kalusteiden hoito (valkoinen / harmaa ja valkoinen):

Acazia Madrid kalusteita on saatavilla valkoisella rungolla ja harmaalla / vaaleanruskealla tasolla. Tasojen pinnat on haluttu säilyttää mahdollisimman aidon puun näköisenä, joten pintaan ei ole käytetty paksua suojaavaa lakkakerrosta, vaan se on käsitelty kevyesti petsaamalla ja mahdollisimman ohuella lakkakerroksella mahdollisimman aidon tuntuisen pinnan aikaansaamiseksi. Tällöin myös erovaisuudet kansilevyn sävyissä voivat olla mahdollisia.

Tästä johtuen on otettava huomioon seuraavat seikat:

-Puupinta on suojattava rasvaisilta ruuilta, kuumilta astioilta (esim. kahvikuppi) sekä kaikilta nesteiltä pöytäliinan ja tablettien avulla. Mikäli rasvaa tai nesteitä pääsee puupintaan, ne voivat jättää siihen jäljen. Tästä syystä rasva tai nesteen tulisi puhdistaa nukkaamattomalla liinalla pois pinnasta mahdollisimman nopeasti. Voimakkaita pesuaineita tulee välttää, ne saattavat vahingoittaa tuotteen pintaa. Tarpeen tullen voi käyttää mietoa pesuainetta (esim. mietoa fairy-vettä)

Mikäli tuotteen harmaa pinta vaurioituu tai siihen imeytyy esim. rasvaa pintaa voidaan puhdistaa esim. erittäin hienolla hiomapaperilla kevyesti hankaamalla ja paikkaamalla pinta soveltuvan värisellä petsillä. Pintaa voi myös suojata esimerkiksi mehiläisvahalla.

Harmaasta pinnasta voi myös irrota väriä uutena