Huippukalusteen blogi ja uutiset

Matot kodin kaikkiin tiloihin

2.7.2020

Matot kodin kaikkiin tiloihin

Matto on näyttävä sisustuselementti, jolla saa pienellä budjetilla sopivaa tyyliä huoneeseen. Mattovalinnoilla voikin täydentää hienosti kodin sisustusta. Kirjava, kuviollinen matto voi myös toimia huoneen pääkoristeena, jonka ympärille muu sisustus rakennetaan.

Heti eteisessä on hyvä olla matto, joka estää kengistä tulevan lian siirtymisen sisätiloihin. Tähän tarkoitukseen toimii hyvin Domino-kuramatto. Tämä kuranpysäyttäjä sopii esimerkiksi tuulikaappiin tai verantaan.

Seuraavaksi kodissa tulee vastaan yleensä käytävämatto. Sen tulisi olla helposti puhdistettava, sillä siinäkin kävellään usein kengät jalassa. Käytävämaton kannattaa myös olla hyvin paikallaan pysyvä sekä liukumaton. Esimerkiksi Otava-matto on eteiseen mainiosti sopiva bukleematto, joka kestää kulutusta. Myös helppohoitoinen Ruutu-matto on hyvä valinta.

 

Keittiöön sopivat monenlaiset matot, ja valinta kannattaa tehdä tyyliä ajatellen sekä keittiön mallista riippuen. Pitkänmalliselle keittiökäytävälle kannattaa valita kapea matto. Perinteisempään tyyliin sopii Unna-puuvillamatto, jota saa monessa eri värissä ja koossa.

Avarampaan keittiöön voi laittaa esimerkiksi kauniin, siniharmaan New Trento -villamaton. Jotkut haluavat maton myös ruokaryhmän alle ruokailutilaa ryhmittämään. New Trento sopii yhtä lailla tähän tarkoitukseen.

 

Olohuoneen matto voi olla monen kokoinen ja näköinen, tilan koosta ja halutusta tyylistä riippuen. Maton valintaan vaikuttaa myös se, kuinka helposti puhdistettava maton tulee olla, ja tuleeko se rullata aika ajoin pois edestä, mikäli olohuone toimii myös vaikkapa kuntoilutilana tai leikkiareenana.

Matto voi olla olohuoneen sisustuksen kiintopiste. Itämaista tyyliä tarjoileva Royal Palace -plyysimatto on kevyt ja katseen kiinnittävä, ja sitä on saatavilla eri sävyisinä. Upea ilmestys on myös porontalja, joka tuo huoneeseen lämpöä ja tunnelmaa. Kaunis ja rauhallisempi mattovalinta oleskelutilaan on Veranda-matto.

 

Lastenhuone ja nuoren huone vaatii ihan oman maailmansa, mitä tulee mattoihin. Valikoimassamme on lastenmattoja monilla hauskoilla hahmoilla. Katso esim. suosittu Frozen-matto ja autoista pitävän unelma Cars-matto. Nuorison makuun ja trendikkääseen tyyliin taas voisi sopia vaikkapa kiva Pop UK -matto tai pyöreä Nurmi-matto.

 

Makuuhuoneeseen sopii lämmin ja jaloille mukava matto, kuten Shaggy-nukkamatto. Myös muut nukkamatot ovat kiva valinta makuuhuoneeseen. Tutustu Huippukalusteen monipuoliseen mattovalikoimaan, ja tee parhaat valinnat sinun kotiisi!