Huippukalusteen blogi ja uutiset

Nauti kesästä omalla pihalla

16.5.2023

Nauti kesästä omalla pihalla

Kesä on parasta aikaa nauttia omasta pihasta. Kuuluuko kesääsi grillaus, ulkona nautitut päivälliset tai päiväunet riippukeinussa? Vai tuoko kesäfiiliksen ulkona puuhastelu, kuten kukkapenkin tai kasvimaan laittaminen?

Kesä on jo ovella ja se tarkoittaa sitä, että on aika laittaa piha ja terassi kesäkuntoon!

Mitä pihakalusteita tarvitset?

Monelle tärkeimmät pihakalusteet ovat pöytä tai pöytäryhmä, jonka ääressä nauttia kesäiset illalliset, mukava pihatuoli, sohva taikka suuren suosion saavuttanut riippukeinu.

Miten olisi esimerkiksi polyrottinkinen sohvaryhmä tai tummanruskea polyrottinkikalusto? Helppohoitoinen valinta on myös metallinen pöytäryhmä. Valikoimassamme on myös laadukkaat, kotimaisesta kestopuusta valmistettuja tuotteita, kuten Suomessa valmistettu Grön-pöytä tuoleineen. Löydät Huippukalusteelta laajan valikoiman pihatuotteita, jotka sopivat erilaisille budjeteille.

Pihakalusteiden materiaalivaihtoehdot ovat säänkestävä ja helppohoitoinen polyrottinki, ajaton ja pitkäikäinen puu, trendikäs ja ekologinen rottinki, rouhea ja tyylikäs metalli tai kestävä ja kevyt muovi. Tutustu tarkemmin ulkokalusteiden materiaalivaihtoehtoihin.

Kaipaavatko vanhat pihakalusteet huoltoa?

Jos kotoasi löytyy jo vanhat pihakalusteet, eikä uusien hankinnalle ole tarvetta, aloita pihan laittaminen tarkistamalla pihakalusteiden kunto. Säilössä olleet pihakalusteet on hyvä vähintään pestä, mutta pihakalusteiden materiaalista riippuen voi niitä olla tarpeen myös huoltaa.

Trendikkäät rottinkiset kesäkalusteet kaipaavat toisinaan huoltoa. Rottinkiset pihakalusteet kestävät kyllä lämpötilanvaihtelut, mutta niitä ei kannata jättää vesi- tai lumisateeseen. Puiset kesäkalusteet taasen kaipaavat toisinaan pintaansa öljyä. Oikea aika kalusteiden öljyämiseen on, kun pinta näyttää pesunkin jälkeen kuihtuneelta ja kuivalta. Tarkista myös puutarhakalusteiden pehmusteiden kunto. Pese, pyyhi tai vaihda ne tarvittaessa uusiin.

Ulkona viihtyvä panostaa pihaansa

Jos viettää mielellään kesällä aikaa omalla pihalla, haluaa pihan viihtyvyyteen usein myös panostaa.

Grillikodat ja huvimajat sopivat käytettäväksi ympäri vuoden. Tulisijat ja grillit innostavat kokkailemaan kesäisiä herkkuruokia.

Terassille voi hankkia myös sinne sopivia sisustustuotteita. Sisustustikkaisiin ripustat kätevästi kasveja, terassimatot kestävät säätä, juuttimatot luovat ihanaa tunnelmaa ja sermillä tai tilanjakajalla saat lisättyä pihan tai terassin yksityisyyttä.

Monessa pihassa riittää puuhaa läpi kesän, mutta kun pihakalusteet on hankittu tai kaivettu varastosta esiin, on aika aloittaa myös kesästä ja pihasta nauttiminen.

Tilaa pihakalusteet Huippukalusteelta!