Huippukalusteen blogi ja uutiset

Etätyöpiste kuntoon

25.5.2020

Etätyöpiste kuntoon

Kotona työskentely on yleistynyt viime aikoina. Etätyöskentelyn etuna ovat mm. hyvä työrauha, rennompi pukeutuminen ja työmatkoihin menevän ajan säästyminen. Kotoa työskentely vaatii yleensä ainakin tietokoneen ja puhelimen käyttöä sekä hyvin toimivaa nettiyhteyttä. Näiden lisäksi etätyö vaatii tietysti sopivat kalusteet, jotta työskentely kotoa käsin on mahdollisimman mielekästä, ergonomista ja tehokasta.

Ensimmäinen askel etätyöpisteen rakentamisessa on työpöytä kotiin. Kotona tämä onkin usein yhtä lailla tietokonepöytä. Myös kirjoituspöytä toimii hyvin etätyöpöytänä. Valikoimassamme ovat esimerkiksi korkeussäädettävä Epos sähkösäätöinen työpöytä ja moderni Anton työpöytä.

 

Toinen askel on hankkia tukeva työtuoli. Tähän käy toimistotuoli, jossa on mukava istua. Selkänoja tulee olla ryhtiä hyvin ylläpitävä, ja istuinosa on hyvä olla riittävän pehmustettu. Tietokonetuoli rullilla on myös näppärä valinta, mikäli joudut liikkumaan hieman työpisteelläsi. Verkkokaupassamme on työtuoleja monissa väreissä. Valitse esimerkiksi Erfurt A työtuoli sisustukseesi sopivassa värissä tai ryhdille hyödyllinen Bonanza satulatuoli.

Pohdi myös, mitä muita kalusteita tarvitset etätyöpisteellesi. Mikäli kotonasi on useampi etätyöläinen, kaipaat rauhaa tai työtilasi on vaikkapa olohuoneessa, voit hankkia työpisteen ympärille tilanjakajan tai useammankin. Sermi on hyödyllisyytensä lisäksi myös kaunis yksityiskohta ja seinä työskentelytilalle. Esimerkiksi kullanvärinen Bling sermi on upea ja arvokkaan näköinen, ja valkoinen Deborah sermi on kaunis ja neutraalimpi valinta.

Kun työtilasi tarvitsee enemmän säilytystilaa, kannattaa hankkia myös hylly tavaroita, papereita ja mappeja varten. Mappihyllyjä, kirjahyllyjä ja muita pienempiäkin hyllyköitä on olemassa monenlaisia, joten valitse sisustukseesi ja tarpeisiisi sopivin vaihtoehto. Pirteä ja monikäyttöinen Oker kirjahylly sisältää hyllyjen lisäksi myös kaappeja ja vetolaatikoita, joten voit piilottaa osan tavaroista pois näkyviltä. Otto hylly taas on yksinkertaisempi ja sisustuksessa rauhallisempi malli, joka on kuitenkin näyttävä sisustuselementti. Tätä modernia, massiivipuista hyllyä on saatavilla valkoisena ja ruskeana.

Täydennä etätyöpisteesi sopivilla tauluilla, matoilla ja vaikkapa huonekasveilla, niin siitä tulee pirteä ja oma tilansa, jossa on kiva aloittaa jokainen työpäivä vaikka kahvikupposen kera. Huolehdi myös tilan riittävästä tuuletuksesta, jotta vireystilasi pysyy hyvänä. Mukavaa työpäivää!