Huippukalusteen blogi ja uutiset

Näin valitset sopivat ulkokalusteet

24.6.2021

Näin valitset sopivat ulkokalusteet

Kesäkausi alkaa usein siitä, kun ulkokalusteet saa nostaa esille varaston uumenista. Ehkäpä kalusteiden hankinta on sinulla vielä edessäpäin. Onko valintasi esimerkiksi polyrottinkikalusteet, rottinkikalusteet vai kenties metalliset terassikalusteet?

Kesä on täällä taas. Miten mukava olisikaan rentoutua pihalla ja ihastella luontoa? Talven jäljiltä terassikalusteet saattavat kuitenkin olla aikansa eläneet, jolloin sinulla kenties herää toive päivittää ne uusiin ennen kuin avaat pihakauden.

Terassin ja parvekkeen uudistaminen on helppoa, kun pihakalusteet jatkavat samaa sisustustyyliä, joka muussakin kodissasi vallitsee. Terassi tai parveke on usein olohuoneen jatke, joten on luonnollista, että sama tyyli soljuu myös “ulko-olohuoneeseen”.

Osa kuluttajista haluaa keskittyä enemmän kalusteen kestävyyteen ja materiaaliin kuin ulkonäköön. Nämä eivät kuitenkaan ole toisiaan poissulkevia tekijöitä. Mutta miten voit löytää sopivan materiaalin, joka istuu myös sisustukseesi?

Pihakalusteita joka lähtöön – mikä on oma suosikkimateriaalisi?

Oletko haaveillut sohvasta, joka soveltuu ulos ja jolla voit vaikkapa nukkua päiväunia? Esimerkiksi polyrottinki on näyttävä ja kaunis materiaali, joka sopii pihaan kuin pihaan. 

Vai onko valintasi puiset terassikalusteet, jotka tuntuvat lämpimiltä ihoa vasten ja myös näyttävät upeilta? 

Olipa toiveesi mikä tahansa, ulkokalusteita löytyy monenlaisiin eri mieltymyksiin. Tutustutaan nyt materiaaleihin tarkemmin.

Polyrottinki 

Polyrottinkikalusteet ovat melko tuore tuttavuus markkinoilla, mutta materiaali on löytänyt nopeasti tiensä suomalaisten pihoihin. Polyrottinki sopii upeasti monenlaiseen sisustukseen, ja ulkosohvia ja pöytiä on valittavana monissa eri väreissä.

Polyrottinki on materiaalina helppohoitoinen, sillä se ei juurikaan kaipaa huoltoa – pelkkä pesu riittää. Materiaali kestää hyvin myös Suomen vaihtelevia sääolosuhteita, minkä vuoksi polyrottinkikalusteet ovat järkevä valinta terassille tai parvekkeelle.

Mille-kalusteryhmä on helppohoitoista polyrottinkia. Kalusteen pinta muistuttaa aitoa rottinkia.

Monet säilyttävät polyrottinkikalusteita ulkona ympäri vuoden, sillä ne kestävät loistavasti talven koettelemuksia. Polyrottinkinen ulkosohva ja muut kalusteet kannattaa kuitenkin suojata peitteellä, jotta vesi ei pääse jäätymään niiden pinnalle. Jäätynyt vesi saattaa nimittäin katkoa punoksia, jos istahdat ulkosohvalle pakkasella.

Polyrottinkikalusteen runko on yleensä tehty raudasta tai alumiinista. Rauta saattaa ajan saatossa ruostua ja värjätä punosta. Punos puhdistuu kuitenkin helposti, kun peset värjäytymän esimerkiksi etikalla.

Puu

Puu on ajaton materiaali, joka tuntuu lämpimältä ihoa vasten. Se onkin ikisuosikki monen suomalaisen pihassa. 

Puiset ulkokalusteet valmistetaan usein massiivimännystä, massiivipuusta ja kestopuusta. Jos puu on sinulle rakas materiaali muualla kodissasi, voi olla luontevaa valita sitä myös puutarhaan ja pihaan.

 

Vanamo-ruokaryhmä on kaunis ja tukeva kokonaisuus, joka on valmistettu massiivimännystä. Pihakalusto on saatavana useissa eri väreissä. 

Puukalusteen paras puoli on sen pitkäikäisyys: puuta voidaan huoltaa ja fiksata pienellä vaivalla vuodesta toiseen. Jos puuta ei huolla säännöllisesti lakalla, öljyllä tai maalilla, sen kauneus on katoavaista. Puu on myös ekologinen valinta, jos valitset sertifioitua puuta.

Puiset pihakalusteet kestävät erilaisia sääolosuhteita suhteellisen hyvin, kunhan kosteus ei pääse liiaksi puun sisälle. Myös voimakas auringonpaiste voi kuivattaa puuta liikaa. Puiset ulkokalusteet kannattaakin säilyttää katetussa tilassa suojassa vesisateelta ja auringonpaisteelta.

Rottinki

Mikäpä sen loistavampi valinta kesäkalusteeksi kuin rottinki. Kyseessä on trendikäs, ekologinen ja ajaton materiaali. 

Rottinkikaluste on kaunis, usein käsityönä tehty uniikki tuote. Keveytensä ansiosta sitä on helppo siirrellä terassilla ja parvekkeella. Rottinkikalusteet ovat suosiossa erityisesti boheemissa ja skandinaavisessa sisustuksessa.

Rottinkikalusteiden valikoimastamme löytyy Natural rattan -kalustesarja, johon kuuluu myös klassikoksi muodostunut lumikenkätuoli. Natural rattan -sarja on ekologinen, käsityönä tehty upea kokonaisuus.

Rottinki on ekologinen luonnonmateriaali, ja aidossa rottinkikalusteessa käytetään kubu-punosta. Kubu on suoalueella kasvanut sitkeä materiaali. 

Natural rattan -rottinkituolit ovat upeita katseenvangitsijoita myös terassille. Lumikenkätuoli on klassikko tuote.

Koska kyseessä on trooppinen puulaji, rottinki nauttii kosteudesta. Kaluste ei kuitenkaan kestä suoraa vesisadetta tai liiallista kuivuutta. Jotta rottinkikalusteet eivät kastu liikaa, ne kannattaa siirtää pois vesisateesta. Kuivuuden välttämiseksi rottinkikalusteita kannattaa sumutella suihkepullolla erityisesti kuivina talvikausina. Jos materiaali on liian kuiva, punokset saattavat katketa käytössä.

Lue blogistamme lisää inspiroivaa tietoutta rottinkikalusteesta.

Metalli

Metalli on rouhea, tyylikäs ja nuorekas valinta moderniin ja skandinaaviseen sisustukseen. Se on myös  kestävä materiaali, joka ei säikähdä vaihtelevia sääolosuhteita. Metalliset ulkokalusteet valmistetaan yleensä teräksestä tai alumiinista. Tuotteen pinta saattaa olla esimerkiksi polyrottinkia, puuta tai kangasta. 

Lounge-ulkosohvakalusto on tyylikäs valinta pihalle.

Kannattaa kuitenkin varoa, että et kolhi materiaalia liiaksi, koska kolhut saattavat rikkoa pihakalusteen pinnoitteen, jolloin metalli altistuu ruostumiselle. Jos huomaat kolhuja materiaalissa, ne kannattaa paikata ruosteenesto-aineella.

Metalliset terassikalusteet voi huoltaa pesemällä pesuaineella ja vedellä. Pihakalusto suositellaan talven aikana säilyttämään lumelta suojattuna.

Muovi

Muovi on materiaalina samankaltainen kuin polyrottinki. Polyrottingin tavoin muoviset pihakalusteet ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Materiaali on kevyt, minkä vuoksi muovi sopii hyvin huolettomaan ja käytännönläheiseen kotiin, ja on loistava valinta esimerkiksi lapsiperheeseen. 

Muovikalusteen pinta saattaa naarmuuntua herkästi, ja ajan saatossa muovi myös hapertuu. Sen vuoksi oikeaoppinen säilytys auttaa pidentämään muovisen ulkokaluston elinikää.

Moderni Foix-jakkara on valmistettu polypropeenista. Se sopii hienosti myös ulkokäyttöön.

Säilytä muovikalusteita talviaikana lumelta suojattuna, sillä materiaali ei pidä jäätymisestä. Huolehdi myös, että muoviset terassikalusteet eivät paistattele kesäisin liiaksi auringossa, koska muovi voi haalistua. Huolloksi riittää pelkkä pesu ja pyyhkiminen kostealla liinalla. 

Pihakalusto Huippukalusteelta

Meiltä löydät pihakalustot, jotka täyttävät kaikki toiveesi ja ovat myös hinnaltaan edullisia. Oli etsinnässäsi terassikalusto tai parvekeryhmä, verkkokaupastamme löydät pihaan kuin pihaan sopivat ulkokalusteet.

Tutustu ulkokalusteisiin ja tilaa toivomasi kalusteet helposti verkkokaupastamme!