Huippukalusteen blogi ja uutiset

Mukavat istuimet kotiin

18.8.2020

Mukavat istuimet kotiin

Mikä olisikaan mukavampaa pitkän päivän jälkeen tai vapaapäivänä kuin köllähtää istumaan pehmeän sohvan tai lepotuolin syleilyyn. Jotta kotona rentoutuminen onnistuu mahdollisimman hyvin, kannattaa mukaviin istuimiin panostaa. Sopivan istuimen valintaan vaikuttavat sille varattu tila, asukkaiden henkilömäärä, istuimen käyttötarkoitus ja ulkonäkö sekä muut siltä toivotut ominaisuudet.

Olohuoneen yleisin kaluste on sohva. Mikäli olohuoneessa on riittävästi tilaa ja asukkaina monta istujaa, useampiosainen sohvakalusto voi olla hyvä valinta. Niitä on saatavilla sekä nahkaisia että kankaisia. Sohvakalusto onkin isona kokonaisuutena olohuoneen upea kiintopiste. Sen päälle voi hankkia vielä mukavia koristetyynyjä oman maun mukaan. Katso esimerkiksi antiikkinahkainen Chesterfield-sohvakalusto ja kätevät, muokattavat Comforto-modulisohvat.

 

Tilavahkoon olohuoneeseen sopivat myös divaanit ja kulmasohvat, kuten kaunis Pikku Mango -kulmadivaani. Myös kolmen istuttavat sohvat ovat suosittuja valintoja. Esimerkiksi Cruz 3 -sohva on malliltaan perinteinen. Mikäli toivot sohvalta erikoisominaisuuksia, katso upea Andalusia-mekanismisohva. Sen reunapaikoista saa käännettyä esiin jalkatuet, ja keskiosan selkänoja on käännettävissä pöydäksi. Andalusia on siis täydellinen sohva kahden hengen leffailtoihin!

 

Pienen olohuoneen sohvaksi sopii hyvin kahden istuttava sohva. Näitä löytyy monenlaisiin tyyleihin sopivaksi. Esimerkiksi Sigma-sohva on pirteä ja selkeälinjainen, ja sitä on saatavilla monissa väreissä. Musta Manhattan-sohva on mukava istua, ja se on verhoiltu nahkan näköisellä kankaalla. Pienessä kodissa tilansäästö on tärkeää, joten myös vuodesohva voi olla järkevä hankinta. Sen saa levitettyä nopeasti vuoteeksi aina, kun kotiin tulee yövieraita. Esimerkiksi Rocco-vuodesohva on kaunis ja pieni vuodesohva, jossa on kätevä mekanismi.

 

Kun istumiseen halutaan lisää luksusta, on mekanismituoli oikea tuote. Tästä pehmeästä tuolista saat laskettua selkänojaa alaspäin ja jalkatukea ylöspäin. Siinä jaksaa lukea kirjaa tuntikausia tai voi ottaa vaikka päiväunet. Esimerkiksi Daniel-mekanismituolia saa valkoisena ja mustana. Siinä on aidon nahan tuntuinen materiaali. Tutustu myös pyörivään ja keinuvaan Jazz-mekanismituoliin!

  

Valikoimastamme löytyvät myös muut toivotut istuimet kotiin, sekä olohuoneeseen että muihin huoneisiin. Katso esimerkiksi monenlaiset lepotuolit ja löhötuolit, perinteisemmät keinutuolit sekä hauskat säkkituolit. Verkkokaupassamme voit tehdä ostoksia sinulle parhaimpaan aikaan. Tutustu istuimien valikoimaan ja tilaa!