Huippukalusteen blogi ja uutiset

Olohuoneen sisustus neljällä eri tyylillä

14.9.2023

Olohuoneen sisustus neljällä eri tyylillä

Olohuone on yksi kodin keskeisimmistä huoneista ja paikka, jossa jaetaan tärkeitä muistoja läheisten kanssa sekä rentoudutaan pitkän päivän päätteeksi. Olohuoneen sisustus vaikuttaa suuresti siihen, minkälainen tunnelma olohuoneessa on – ja kuinka hyvin siellä viihtyy. 

Olohuoneen, kuten koko kodin, voi sisustaa monella eri tyylillä. Silmää miellyttävä sisustustyyli on paitsi oma valinta, myös välillä pohdintaa vaativa asia. Moderni olohuoneen sisustus, kodikas olohuoneen sisustus vai joku aivan muu? Tässä blogikirjoituksessa tarjoamme sisustusinspiraatiota ja jaamme vinkkejä tuotteista, jotka sopivat seuraaviin sisustustyyleihin:

  • trendikäs sisustus
  • moderni sisustus
  • perinteinen ja kodikas sisustus
  • rustiikkinen sisustus

 

Trendikäs olohuone 

Trendit muuttuvat, joten myös trendikkään olohuoneen sisustus muuttuu. Trendikäs sisustustyyli on siis niin sanotusti dynaamisin vaihtoehto, ja seuraa ajan hermoa. Riippuen ajankohdasta ja pinnalla olevista trendeistä, trendikkäässä olohuoneessa voi odottaa näkevänsä esimerkiksi rohkeita värivalintoja, teksturoituja pintoja ja vaikuttavia yhdistelmiä. 

Vuonna 2023 sisustustrendeissä korostuu luonnonläheisyys, lämpö ja rouheat pinnat – mutta toisaalta myös rohkeat värit. Vaikka neutraalius pitää vieläkin pintansa, vuoden 2023 sisustustrendeissä nähdään lisäksi väri-ilottelua.

Esimerkiksi Finlandia-kalustesarjan luonnonläheiset materiaalit sopivat tämän hetken trendikkääseen sisustukseen. Rottinkiset yksityiskohdat ja tammen väri ovat sekä muodikkaita valintoja, mutta tuovat myös ajatonta kauneutta kotiisi. Finlandia-eteispöytä on kaunis, rottinkilaatikoilla varustettu konsolipöytä. Finlandia-sarjan lipasto sen sijaan tarjoaa enemmän säilytystilaa, ja sopii sekä olohuoneeseen että makuuhuoneeseen. 

Finlandia-sarjan eteispöytä ja lipasto

Kerala-huonekalusarja edustaa yksinkertaisempaa sisustustyyliä. Vintage-henkisyyttä henkivät Kerala-kalusteet ovat aikaa kestäviä, tyylikkäitä huonekaluja. Kerala-sarjan kalusteet valmistetaan massiivimangosta, joten tuotteiden pinta on rouhea, ja jokainen huonekalu uniikki. Esimerkiksi Kerala-tuoli on erittäin tukeva ruokailutuoli, joka sopii moneen kotiin. Kerala-vaatekaappi sen sijaan tarjoaa käytännöllisyyttä ja paljon säilytystilaa.

Kerala-sarjan vaatekaappi ja tuoli

 

Moderni ja minimalistinen olohuone

Moderni olohuoneen sisustus on tunnettu puhtaista linjoista, yksinkertaisista muodoista ja minimalistisesta esteettisyydestä. Modernin sisustustyylin ominaispiirteisiin kuuluu myös avaran ja valoisan tilan luominen. Koukeroisia muotoja tai pastellisävyjä sen sijaan nähdään harvemmin.

Moderniin olohuoneeseen valitaan usein huonekaluja, joissa on sileät pinnat ja selkeät muodot. Väripaletti on yleensä neutraali, mutta voi sisältää rohkeita korostusvärejä, kuten punaista, keltaista tai sinistä. Avoin tila ja vähän ylimääräisiä koristeita luovat minimalistisen ilmeen.

Verkkokauppamme Sharp-kalustesarja edustaa modernia ja minimalistista tyyliä. Valkeat, korkeakiiltoiset huonekalut tuovat linjakasta ilmettä olohuoneen sisustukseen. Sharp-sarjan leveä senkki sopii esimerkiksi tv-tasoksi, ja sen avulla olohuoneeseen saa runsaasti lisää säilytystilaa. Sharp-ovikaappi sen sijaan sopii moneen huoneeseen, ja olohuoneen puolella sinne voi sijoittaa esimerkiksi lautapelit sekä muut esineet, jotka haluaa pois näkyvistä. 

Sharp-sarjan ovikaappi ja leveä senkki

 

Perinteinen ja kodikas olohuoneen sisustus

Perinteinen ja kodikas olohuoneen sisustus keskittyy viihtyvyyteen ja lämpöön. Kodikas tyyli luo kutsuvan ja rentouttavan ympäristön, joka houkuttelee viettämään aikaa perheen ja ystävien kesken. Kodikkaassa sisustuksessa käytetään yleensä pehmeitä värejä, luonnonmateriaaleja ja runsaasti tekstiilejä.

Tärkeää perinteisessä kodikkaassa sisustuksessa on mukavat ja pehmeät huonekalut, kuten mukava sohva ja tuolit. Kodikas olohuone voi myös sisältää persoonallisia koristeita, kuten perhevalokuvia tai itsetehtyjä käsitöitä. Huonekalujen muotoilu on yksinkertaisen ja yksityiskohtaisen välimaastosta – kalusteissa on usein joitain detaljeja, mutta yleisilme pysyy kohtuullisen neutraalina.

Maria-sarjan kalusteet edustavat perinteistä ja kodikasta sisustustyyliä. Kaunis, valkoinen ja liukuovellinen Maria-televisiotaso tuo ajatonta tyyliä kotiin. Maria-lasiovivitriinissä voi säilyttää esimerkiksi lautapelejä, mutta myös koriste-esineitä, joiden ei halua pölyttyvän.

 

Rustiikkinen sisustus

Rustiikkinen olohuoneen sisustus tuo maalaistalon tunnelmaa kaupunkikotiin. Rustiikkisessa tyylissä yhdistyvät luonnonmateriaalit sekä hieman vanhahtavat elementit, joilla luodaan lämmin ja kutsuva ilmapiiri. Rustiikkinen sisustus on usein inspiroitunut maalaismaisista maisemista ja vanhan maailman charmista.

Oleellista rustiikkisessa sisustuksessa on luonnonmateriaalien käyttö. Puu on keskeinen elementti, ja sitä voi näkyä niin huonekaluissa kuin lattian materiaalissa. Karkeat pinnat ja luonnonväriset sävyt ovat ominaisia. Tämä tyyli myös suosii kodikasta valaistusta, kuten kynttilöitä ja kynttilävalaisimia.

Oregon-kalustesarja edustaa kevyttä rustiikkisuutta, ja sillä saa myös hivenen maalaisromanttista tunnelmaa kotiin. Oregon-sarjan sivupöytä sopii mainiosti sisustuselementiksi, ja pienemmässä tilassa siitä saa vaikka tv-tason. Oregon-arkkusohvapöytä sen sijaan tuo lisää säilytystilaa olohuoneeseen, ja se toimii esimerkiksi elokuvaillan herkkujen alustana tai pelipöytänä.

 

Oman näköinen olohuoneen sisustus

Olohuoneen uudelleen kalustaminen voi muuttaa tilan visuaalisen ilmeen ja tunnelman kokonaan. Kaikista tärkeintä olohuoneen sisustuksessa on se, että se miellyttää omaa silmää. Näin olohuoneessa viihtyy paremmin, ja siitä tulee mukava ajanviettopaikka. 

Olipa valintasi siis trendikäs, kodikas tai rustiikkinen sisustustyyli, tee tyylivalinta omat mieltymykset edellä. Huippukalusteen verkkokaupasta löydät laajan valikoiman huonekaluja. Verkkokauppamme tuotteiden avulla luot niin kodikkaan, trendikkään kuin historian havinaa henkivän olohuoneen. Tilaa kalusteet edullisesti meiltä ja loihdi unelmiesi olohuoneen sisustus! 

Neljä sisustustyyliä, monta erilaista olohuonetta. Trendikäs, moderni, kodikas ja rustiikkinen sisustus - lue blogistamme vinkit ja nappaa tuotesuositukset!