Huippukalusteen blogi ja uutiset

Rottinkikalusteet ovat ajaton ja ekologinen valinta kotiisi

Rottinkikalusteet ovat ajaton ja ekologinen valinta kotiisi

Oletko sinäkin hurahtanut rottinkiin? Ei ihme, sillä rottinki on erittäin suosittu materiaali tänä päivänä niin kalusteissa kuin kodin sisustusesineissäkin. Mikä hienointa, rottinki on ekologinen ja ajaton valinta.

Moni tuntee rottingista valmistetun lumikenkätuolin, joka oli klassikko jo syntyessään. Lumikenkätuolin jälkeen rottingin käyttötarkoituksia on kuitenkin laajennettu, ja tänä päivänä siitä valmistuu mitä kauneimpia sisustusesineitä ja huonekaluja ihastuttamaan suomalaisia koteja.

Rottinkikalusteet ovat suosittuja monissa kodeissa, ja erityisen hyvin ne istuvat skandinaaviseen ja boheemiin sisustustyyliin. Myös ekologisuutta arvostavat kuluttajat valitsevat usein luonnonmateriaaleja, ja rottinki onkin oivallinen valinta ekologiseen kotiin.

Mutta millaisesta materiaalista on kyse? Käydäänpä hieman läpi rottingin ominaisuuksia.

Rottinki on ekologinen ja 100 % luonnonmateriaali

Rottinkihuonekalun valinta kotiin on ekoteko, sillä kyseessä on 100 % luonnonmateriaali. Rottinki on palmu, joka kasvaa villinä Afrikassa, Aasiassa ja Australiassa. Lajikkeen uusiutumisvauhti on nopea, noin 5–7 vuotta.

Natural rattan -rottinkikalusteet ovat suosittuja tuotteita, ja erityisesti lumikenkätuoli on monen kodin klassikkotuote.

Rottinkipalmu tuottaa myös enemmän happea kuin muut puulajit, mikä tekee siitä upean ilmanpuhdistajan. Jotta rottinkikasvi menestyy, se tarvitsee ympärilleen muita puita. Paikalliset asukkaat haluavatkin usein suojella arvokasta rottinkilajiketta, joten he säästävät alueen sademetsiä hakkuilta. Rottingin keräämisessä ei myöskään käytetä saastuttavia koneita, vaan kyseistä kiipijäkasvia poimitaan käsin.

Rottinkikaluste on kestävä ja helppohoitoinen

Pitkäkestoisena materiaalina rottinkikaluste kulkee matkassa sukupolvien ajan, mikäli sitä huolletaan oikealla tavalla.

Rottinkikalusteen huolto ei ole vaikeaa, sillä kalusteen hoidoksi riittää pelkkä imurointi ja likatahrojen pyyhkiminen kostealla liinalla. Tarvittaessa voit käyttää puhdistuksessa mietoa pesuainetta, kuten mäntysuopaa tai luonnonmukaista puhdistusainetta.

Kaikkein tärkein hoitotoimenpide on rottingin pitäminen kosteana, sillä trooppisena kasvina se on tottunut kosteaan ilmastoon. Suomessa huoneilma on usein etenkin talvisin hyvin kuiva, joten rottinkia on syytä sumutella säännöllisesti suihkepullolla.

Rottinkikaapit ovat suosittuja sisustajien keskuudessa. Marbella 2 -rottinkikaappi on kaunis valinta jokaiseen kotiin.

Rottinki kestää hyvin säävaihteluita, mutta jos pidät rottinkia kesäisin ulkona, huolehdi, että se ei kastu liikaa. Vaikka rottinki rakastaa kosteaa ilmaa, se on ranttu vesisateelle ja liialle kosteudelle. Myöskään kuuma auringonpaiste ei tee sille hyvää.

Vaikka rottinki on erittäin kestävä ja joustava materiaali, sekään ei kestä kovia ja äkillisiä iskuja tai hyppelyä sen päällä. Punokset ovat ohuita, jolloin ne napsahtavat herkästi rikki, jos rottinkikaluste ottaa kovia osumia tai jos sen päällä seistään. Jos punos katkeaa, voit liimata sen takaisin pikaliimalla.

Kun kohtelet herkkää rottinkikalustetta sen ansaitsemalla tavalla, se tuo sinulle ja perheellesi iloa jopa vuosikymmeniksi eteenpäin!

Rottinkikaluste on käytännöllinen valinta kotiisi

Koska rottinkikaluste on kestävä ja helppohoitoinen, se sopii erityisen hyvin käytännönläheiseen kotiin. Rottingin käyttötarkoitus ei rajoitu pelkästään sisätiloihin, vaan se on upea katseenvangitsija myös ulkokalusteeksi.

Rottingin yksi mainio puoli on myös sen keveys. Sitä on helppo liikutella, minkä vuoksi se onkin oiva valinta esimerkiksi ikäihmisen sisustukseen.

Rottinkikeinutuoli sopii myös ikäihmisten kotiin, sillä sitä on keveytensä vuoksi näppärä siirtää ja liikutella.

Rottinki on melko kova pinnaltaan, mutta rottinkikalusteen päälle on saatavissa istuinpehmusteita. Monet pitävät siinä myös lampaantaljaa tuomaan pehmeyttä. Pehmusteiden avulla rottinkisohvan tai rottinkituolin ilmettä on helppo muuttaa vaikkapa vuodenajan mukaan.

Lue myös vinkit sohvan valintaan sohvan osto-oppaastamme!

Rottinkikalusteet valmistetaan käsityönä

Rottinkikaluste on aina uniikki yksilönsä, koska jokainen kaluste valmistetaan alusta loppuun saakka käsityönä. Uniikki kädenjälki ja värivaihtelut ihastuttavatkin rottinkia rakastavia sisustajia.

Rottinkiesineet valmistetaan perinteisesti Indonesiassa, missä rottinkipunonnalla on vankka käsityöperinne. Upea taito on siirtynyt sukupolvelta toiselle, ja monet länsimaalaisetkin tunnustavat tämän historiallisen käsityötaidon merkityksen.

 

Rottinkikalusteet valmistetaan yleensä käsityönä. Monet rottinkikalusteet tehdään Indonesiassa, missä tarkkuutta vaativalla rottinkipunonnalla on pitkät perinteet.

Rottinkipunonta on tarkkaa ja aikaa vievää puuhaa. Jos oma rottinkikalusteesi menee rikki, netistä löytyy hyviä ja selkeitä ohjeita rottinkikalusteen korjaamiseen. Lisäksi Suomesta löytyy taitavia käsityöihmisiä, jotka korjaavat rottinkikalusteita.

Suosittu Natural rattan -rottinkisarja ja lumikenkätuolit Huippukalusteen valikoimasta

Huippukalusteen valikoimassa on useita kauniita rottinkikalusteita. Käsityöläiset valmistavat Natural rattan -kalustesarjan rottinkikalusteet Indonesiassa valvotuissa ja hyvissä olosuhteissa.

Natural rattan -sarjan tuotteet ovat upeita, laadukkaasti tehtyjä ja aitoja rottinkikalusteita, jotka ihastuttavat sisustajia ympäri Suomen. Valikoimaamme kuuluu muun muassa klassikon tunnustuksen saanut lumikenkätuoli.

Tutustu rottinkikalusteisiimme ja valitse omasi!