Huippukalusteen blogi ja uutiset

Parveke kesäkuntoon

22.4.2024

Parveke kesäkuntoon

Kun aurinko alkaa helliä lämpimillä säteillään ja luonto herää eloon kevätkukkien loistossa, on aika tuoda kodin sisustus ulos parvekkeelle ja luoda siitä tila, jossa voit nauttia raikkaasta ilmasta ja aurinkoisista päivistä. Parveke on kuin oma pieni keidas kaupungin sykkeessä. Valitsemalla sopivia parvekekalusteita voit muuntaa parvekkeen houkuttelevaksi tilaksi rentoutumiseen ja ajanviettoon.

Parveke on loistava paikka rentoutua, joten sen viihtyisäksi laittaminen kannattaa ehdottomasti. Kevään lämmittävä aurinko innostaa lakaisemaan parvekkeelta menneen talven pölyt ja laittamaan parvekekalusteet paikalleen. Tee parvekkeestasi upea paikka, jossa viihdyt kirjaa lukien tai vaikka ystävien kanssa mansikkakakkua syöden!

 

PARVEKEKALUSTEET ERILAISIIN KESÄSUUNNITELMIIN

Parvekkeen ei tarvitse olla suuri, jotta saat sinne kesäistä tunnelmaa. Pohdi, mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä ja mieti, miten saisit ne toteutettua.

Joku haluaa pienelle parvekkeelleen mukavan parveketuolin tai riippukeinun jossa löhöillä. Toiselle tärkeintä ovat kasvit sekä mahdollisuus nauttia grilliherkkuja parvekepöydän ääressä.

Isompi parveke mahdollistaa lennokkaammat suunnitelmat. Istuta perunoita ämpäriin, kasvata tomaatteja ja hanki parvekesohva tai vaikka kokonainen parvekeryhmä. Voit myös esimerkiksi luoda parvekkeelle vesielementin tai jättää tilaa joogahetkille.

 

MITEN VALITA PARVEKEKALUSTEITA

Parvekekalusteita on olemassa moneen makuun. Parvekkeen koko määrittää tietysti rajat sille, mitä tilaan mahtuu. Vaihtoehtoihin tutustumalla ja ideoimalla voit kuitenkin löytää omaan kotiisi sopivat parvekekalusteet.

Yksi tärkeimmistä parvekekalusteista on tietysti parvekepöytä. Parvekepöytä toimii keskipisteenä parvekkeen sisustuksessa ja tarjoaa paikan nauttia aterioita auringonpaisteessa. Parvekepöytä voi toimia myös esimerkiksi etätyöpisteenä, joten huomioi erityisesti sopiva pöydän korkeus ja koko.

Parvekeryhmä on toinen loistava vaihtoehto parvekkeen sisustamiseen. Parvekeryhmä voi koostua esimerkiksi parveketuoleista ja -pöydistä, lankkupöydästä ja penkistä tai vaikkapa parvekesohvasta ja pehmustetusta parveketuolista. 

Parvekesohvat tarjoavat mukavan istumapaikan rentoutumiseen ja seurusteluun, ja parveketuolit tarjoavat lisää istumapaikkoja vieraille. Valitse kestävät materiaalit, kuten polyrottinkiset, metalliset tai puiset parvekekalusteet, jotka säilyttävät kauneutensa vuodesta toiseen.

Parvekematto on myös tärkeä osa parvekkeen sisustusta. Parvekematto antaa pehmeän alustan paljaille jaloille, ja se voi myös toimia väripilkkuna parvekkeen lattialla. Valitse kestävä ja helppohoitoinen parvekematto, joka kestää sään vaihteluita ja on helppo pitää puhtaana. Lisäämällä vielä viihtyisiä tyynyjä, peittoja ja muita tekstiilejä voit täydentää parvekekalusteita. Näin saat parvekkeelle mieleisesi sisustuksen.

 

TRENDIKKÄÄT ROTTINKISET PARVEKEKALUSTEET

Rottinkiset ulkokalusteet ovat nousseet sisustajien suosioon. Eikä ihmekään, sillä rottinki on materiaalina ajaton klassikko. Rottinkiset ulkokalusteet eivät pidä vesisateesta tai paahtavasta auringosta, joten ne sopivatkin parhaiten juuri parvekkeille. Rottinkiset parvekekalusteet ovat valinta, joka yhdistää luonnonläheisen tunnelman eleganttiin designiin. 

Parvekekukkien ystävälle rottinkiset kukkapöydät ja -penkit ovat loistava valinta. Nämä kauniisti muotoillut rottinkiset ulkokalusteet tarjoavat paikan asetella ja esitellä kukkia ja kasveja, ja ne tuovat myös ripauksen luontoa ja vihreyttä tilaan.

 

RIIPPUKEINU ON MONEN SUOSIKKI

Yhä useampi haluaa parvekkeelleen riippukeinun, emmekä ihmettele miksi. Mikäs sen parempaa kuin rentoutua ihanassa riippukeinussa auringon paistaessa tai pimenevänä kesäiltana. Riipputuoli keinuu lempeästi edestakaisin, mikä auttaa rauhoittumaan stressaavien päivien jälkeen. Lisäksi siinä voi lukea hyvää kirjaa tai kuunnella musiikkia.

Rottinkikeinu on trendikäs vaihtoehto. Rottinkiset riippukeinut ovat kevyitä ja tämän vuoksi myös helposti liikuteltavissa. Rottinkikeinujen lisäksi löydät valikoimastamme myös muut riipputuolit. Esimerkiksi suuremmalle parvekkeelle mahtuu riippukeinu telineellä, jonka asentamiseen et tarvitse työkaluja. Riipputuoli telineellä voi olla sisustustyylistäsi riippuen valkoinen, musta tai luonnonvärinen. 

Kun parveke on kesäkunnossa, muista myös nauttia siitä täysillä. Kutsu ystäviä kylään, järjestä siellä pieniä juhlia tai nauti omasta rauhasta. Parvekkeen kesäkuntoon laittaminen on lopulta pieni vaiva, mutta saat siitä paljon iloa koko kesäksi!