Huippukalusteen blogi ja uutiset

Eteinen kuntoon

2.3.2022

Eteinen kuntoon

Eteinen on ensimmäinen tila, johon kotona astutaan. Pitkän päivän jälkeen kotiin onkin mukava tulla, kun eteistila on sisustukseltaan kutsuva ja hyvin järjestelty. Eteisessä voidaan käyttää piristävää väriä kalusteiden valinnassa, tai se voi olla väritykseltään esimerkiksi rauhallisen vaalea ja neutraali. Eteinen antaa myös vierailijalle asunnosta ensivaikutelman. Tämän vuoksi kodin tiloja sisustaessa ei eteistiloja kannata unohtaa.

Sisustuksen lisäksi eteisessä kannattaa kiinnittää huomiota säilytyskalusteisiin. Eteinen on yleensä juuri se paikka, jonne kotiin tullessa jätetään kaikki ulkovaatteet, kengät, laukut, reput ja avaimet. Kun ulkovaatteille ja tavaroille on sopiva paikka, näyttää tila siistiltä ja rauhallisemmalta.

Esimerkiksi vierailijoiden takeille hyvä säilytyspaikka on naulakko. Seinänaulakko on lapsille helpoin ja nopein paikka ripustaa takit, haalarit ja ulkohousut. Voit valita myös pystynaulakon, joka toimii samalla sisustuselementtinä. Kengille kannattaa hankkia sisustusväreihin sopiva kenkäteline.

Kun ulkovaatteet ja kengät halutaan pois näkyviltä, ovat vaatekaappi ja kenkäkaappi tarpeen. Vaatekaappeja on valikoimassamme moneen makuun, esimerkiksi liukuovilla varustettuna. Liukuovikaappi onkin näyttävä kaluste, jonka ulkonäkö ryhdittää muuta eteistilan sisustusta. Vaatekaappi liukuovilla säästää myös tilaa, sillä ovet aukeavat liukuen sivusuunnassa.

Eteisessä on hyötyä myös pöytätasosta. Esimerkiksi sivupöytä tai apupöytä eivät vie paljoa tilaa, ja pöydälle voi asettaa myös esimerkiksi kauniita koriste-esineitä tai kasvin. Lipasto ja hylly taas ovat näppäriä vaikkapa hanskojen, pipojen, kaulahuivien ja laukkujen säilytykseen.

Myös penkki voi olla oivallinen hankinta eteiseen. Verkkokaupassamme on pirteänvärisiäkin penkkivaihtoehtoja. Kodin avaimet pysyvät parhaiten tallessa avainkaapissa. Niitäkin on saatavilla eri tyyleissä. Mattovalinnat kannattaa tehdä eteisen kulkuliikennettä ajatellen. Kuramatto toimii kuranpysäyttäjänä, ja helppohoitoinen käytävämatto kestää kengilläkin kävelyn.

Eteisen kalustuksen voi täydentää tauluilla, kellolla sekä sopivalla peilillä. Upeasta peilivalikoimastamme löytyy niin vartalopeilejä kuin seinäpeilejäkin. Malleja on persoonallisia, perinteisiä, tyylikkäitä ja moderneja.

Järjestyksessä olevasta eteisestä löytyy lähtöhetkellä nopeasti kaikki tarpeellinen. Luo siistinnäköinen ja omaa silmää miellyttävä eteistila Huippukalusteen laadukkailla tuotteilla!