Huippukalusteen blogi ja uutiset

Lastenhuoneen sisustus - vinkit, ideat ja kalusteet

3.8.2023

Lastenhuoneen sisustus - vinkit, ideat ja kalusteet

Lastenhuone on perheen pienimpien oma valtakunta. Samaan aikaan se on myös monitoimitila, jonka järjestely vaatii usein luovuutta ja kekseliäisyyttä. Lastenhuoneessa nukutaan, tehdään välillä tehtäviä – ja tietenkin myös leikitään.

Moni vanhempi miettii, mitä lastenhuoneeseen laitetaan ja miten lastenhuone sisustetaan. Huoneen kun pitäisi kasvaa lapsen mukana, olla viihtyisä ja tarjota tarpeeksi tilaa puuhastelulle. Miten toteuttaa tämä sekä lapsen että vanhemman silmää miellyttäen ja kohtuullisella budjetilla?

Tässä blogikirjoituksessa jaamme vinkkejä lastenhuoneen sisustukseen, ratkomme yleisiä lastenhuoneen ongelmia sekä annamme tuotesuosituksia. Jatka siis lukemista, mikäli lattialta löytyvät Duplo-palikat aiheuttavat päänvaivaa tai mietit, miten luodaan lasten unelmahuone.

Mitä ottaa huomioon lastenhuoneen sisustuksessa?

Lastenhuone on parhaimmillaan lapsen ikioma tila, joka innostaa puuhastelemaan päivällä ja rauhoittaa illalla nukkumaan. Lastenhuoneen sisustus onkin oma taiteenlajinsa, jossa on hyvä ottaa huomioon useita eri asioita samanaikaisesti.

Lastenhuoneen eri alueet ja toiminnot

Koska lastenhuone on monitoimitila, kannattaa se jakaa eri alueisiin. Lastenhuoneessa on hyvä olla esimerkiksi leikkinurkkaus, nukkumisalue, opiskelutila ja säilytyssektori.

Lastenhuone kasvaa lapsen mukana

Lapset kasvavat silmissä. Valitse siis lapsen mukana kasvavia kalusteita, kuten jatkettava lastensänky. Näin lastenhuoneen kalusteet palvelevat pidempään.

Käytännöllisyys keskiöön

Käytännöllisyys on kaiken a ja o. Valitse helppohoitoisia materiaaleja, fiksuja säilytysratkaisuja ja monikäyttöisiä kalusteita. Käytännöllinen lastenhuone tuo toimivuutta ja helppoutta arkeen.

Lapsen persoona ja mieltymykset

Tärkein tekijä lastenhuoneen sisustuksessa on lapsen persoona ja mieltymykset. Keskustele lapsen kanssa siitä, millaisen huoneen hän haluaisi sekä mistä väreistä ja teemoista hän pitää. Näin huone miellyttää myös lapsen silmää, ja hän viihtyy huoneessaan.


Huone kuin pyörremyrskyn jäljiltä - lastenhuoneen yleiset ongelmat

Kaikki oli järjestyksessä vielä tunti sitten, mutta nyt huoneessa vallitsee kaaos – kuulostaako tutulta? Lastenhuone on leikkimistä ja touhuamista varten, mutta välillä on myös siivottava. Huoneen siistinä ja järjestyksessä pitämisessä auttaa oikeanlaiset säilytyskalusteet ja -esineet.

Säilytysesineitä hankkiessa kannattaa muistaa, että lastenhuoneeseen tarvitaan monenlaista säilytystilaa. Hyllyt, laatikot, korit sekä kaapit, ne tulevat tarpeeseen.

Kuvassa näkyvä Kubikub-lokerohyllykkö sopii hyvin pienten tavaroiden säilyttämiseen. Punos-säilytyskori sen sijaan auttaa järjestelemään esimerkiksi lelut, askartelutavarat ja muut tärkeät esineet. Starbright-sarjan pöytä toimii myös lelulaatikkona, ja sopii siten pieneen tilaan.

Blogi/Säilytysesineet.png | 89kb | 560x315


Vinkkejä ja kalusteita lastenhuoneen sisustukseen

Lastenhuoneen sisustaminen on luova prosessi, ja parhaimmillaan innostava sellainen. Sisustamiseen tarvitaan oikeat kalusteet ja esineet, sekä usein myös hyödyllisiä vinkkejä.

Nappaa tästä Huippukalusteen vinkit lastenhuoneen sisustukseen:

  1. Katso huonetta lapsen silmin
  2. Jätä tilaa leikeille
  3. Valitse kulutusta kestäviä huonekaluja ja materiaaleja
  4. Hyödynnä korkeutta ja seinätilaa
  5. Tee työpisteestä houkutteleva

Lasten unelmahuone teemakalusteilla

Asuuko teillä kotona prinsessa, autofani tai Disney-intoilija? Silloin teemakalusteet voivat saada lapsen riemastumaan ja innostumaan. Teemakalusteilla lastenhuoneesta saa leikkisän ja lapsenomaisen.

Kuvassa näkyvät lasten kalusteet ja sisustusesineet ovat monen pienokaisen suosikkeja. Star Wars -tyyny, Minions-matto vai Prinsessa-sohva – mikä olisi teidän perheen pienimmäisen suosikki?

Blogi/Teemakalusteet.png | 156kb | 560x315

 

Lasten sänky

Kasvava lapsi tarvitsee paljon unta – ja tietenkin hyvän sängyn nukkumista varten. Lastensänky voi olla esimerkiksi kerrossänky, parvisänky tai hauska teemasänky. Jotta sama sänky kestää pitkän aikaa, monesti lapselle valitaan jatkettava sänky. Näin sänky kasvaa lapsen mukana ja uutta ei tarvitse ostaa jo parin vuoden päästä.

Huippukalusteen ehdottomasti suosituin lastensänky on Nukkumatti-merkin korkea parvisänky. Kaunis, kuultovalkea ja massiivipuinen parvisänky on erityisen hyvä valinta silloin, kun lattiapinta-alaa on vähän. Tähän korkeaan parvisänkyyn saa nimittäin myös työtason ja säilytyshyllyn. Nukkumatti-sarjan parvisänkyä löytyy kahdessa eri patjakoossa, 80cmx200xm ja 120cmx200cm.

Blogi/Nukkumatti-sänky.png | 258kb | 560x315

Lapsen mukana kasvavaa sänkyä etsivälle Emma jatkettava lastensänky on nappivalinta. Massiivimäntyinen Emma-lastensänky kuuluu suosituimpiin lastensänkyihimme, eikä suotta: se on paitsi käytännöllinen, myös tyyliltään moneen huoneeseen sopiva. Emma-lastensängyn alle sopii hyvin Emma-lelulaatikko, johon lelut voidaan siivota päivän leikkien jälkeen. Blogi/Emma-sänky ja lelulaatikko.png | 68kb | 560x315

Jos kotonasi asuu esimerkiksi, auto-, Disney- tai Frozen-fani, teemasänky on ykkösvalinta. Hauskat lastensängyt tuovat leikkisyyttä ja iloisuutta lastenhuoneeseen. Olisiko teidän perheen pienimpien valinta autosänky, Disney Prinsessa -lastensänky tai kenties Frozen-sänky?

Blogi/Lastensänky.png | 200kb | 560x315

Lastenhuoneen sisustusesineet

Hyvä ja tyylikäs kokonaisuus vaatii oikeat yksityiskohdat, myös lastenhuoneessa. Siinä missä kodin muihin huoneisiin valitaan usein hillitympiä sisustusesineitä, lastenhuoneessa sisustuksen yksityiskohdat saavat olla luvan kanssa iloisia ja hauskoja.

Etenkin pienemmille lapsille yövalo on usein tärkeä asia. Yövalon himmeässä loisteessa uni tulee paremmin ja nukkuminen tuntuu turvallisemmalta. On olemassa erilaisia yövaloja simppelistä leikkisään. Verkkokaupastamme löytyy esimerkiksi Ryhmä Hau -yövalo, PJ Masks -yövalo sekä Prinsessa-yövalo.

Blogi/Yövalo.png | 100kb | 560x315

Lastenhuoneessa matto on keskeinen elementti. Lastenhuoneen matto toimii paitsi alustana leikeille, myös sisustusesineenä. Lastenhuoneen mattojen klassikko on liikennematto. Tutuista hahmoista pitävälle sopii esimerkiksi Nalle Puh -matto, Frozen-matto tai Turtles-matto. Neutraalia tyyliä etsivälle Nordic-matto on oiva valinta. Blogi/Lastenhuoneen matto.png | 217kb | 560x315

 


Oikein suunniteltu lastenhuone tarjoaa lapselle inspiroivan ja turvallisen ympäristön, jossa voi kasvaa ja kehittyä. Verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman lastenhuoneen kalusteita. Etsit sitten lasten mattoa, lasten sänkyä tai sopivaa valaisinta, löydät sen meiltä.

Autamme mielellämme kalusteiden valintaan liittyvissä haasteissa. Meihin voit olla yhteydessä esimerkiksi chatin välityksellä, puhelimitse tai sähköpostitse. Tilaa lastenhuoneen kalusteet nyt ja luo perheen pienimmille toimiva huone!