Huippukalusteen blogi ja uutiset

Hyvät unet sopivalla sängyllä ja iltarutiineilla

16.10.2019

Hyvät unet sopivalla sängyllä ja iltarutiineilla

Ihminen viettää sängyssä nukkuessaan noin kolmasosan ajastaan. Näin ollen hyvän ja itselle sopivan sängyn merkitys on suuri. Sängyissä on paljon eroja esimerkiksi jäykkyydessä ja materiaaleissa. Vertailua kannattaakin tehdä ennen uuden sängyn hankintaa.

Nukkuminen palauttaa elimistöä fyysisesti ja psyykkisesti sekä parantaa vastustuskykyä. Sillä on myös vaikutusta hormonitoimintaan, aineenvaihduntaan ja varsinkin jaksamiseen. Iltarutiinit voivat vaikuttaa uneen ja nukahtamiseen merkittävästi. Juuri ennen nukkumaanmenoa kannattaakin välttää esimerkiksi raskasta liikuntaa ja kofeiinipitoisten juomien nauttimista. Pienen iltapalan syöminen kannattaa, mutta raskas ja rasvainen ateria ennen nukkumaanmenoa voi haitata unta.

Makuuhuone on hyvä tuulettaa ennen nukkumaanmenoa. Viileämpi lämpötila makuuhuoneessa auttaa nukahtamisessa. Ikkunasta tuleva valo voi häiritä unenlaatua, joten pimennysverhot tai unimaski ovat hyvä hankinta. Unta häiritseviltä ääniltä taas voi suojautua käyttämällä korvatulppia.

Jenkkisänky on suosittu valinta sängyksi. Se koostuu kolmesta kerroksesta: runkopatjasta, sen päälle laitettavasta välipatjasta, joka on joustinpatja tai vaahtomuovipatja, sekä päällimmäisenä olevasta sijauspatjasta.

Toinen yleinen malli on runkosänky, joka on toiselta nimeltään runkopatjasänky tai joustinsänky. Se koostuu runkopatjasta ja sen päälle asetettavasta petauspatjasta. Sekä jenkkisänkyyn että runkopatjasänkyyn voit valita sinulle sopivimman petauspatjan.

Moottorisänky on hyvä valinta, mikäli kaipaat sänkyä, jossa voit säädellä nukkumis- tai oleskeluasentoa. Moottoroitu sänky sopii erinomaisesti myös refluksitaudista kärsiville.

Sängyissä on myös kovuuseroja. Yleisesti ottaen kovemmat sängyt sopivat painavammille nukkujille sekä sängyltään enemmän jämäkkyyttä ja tukea kaipaaville ja tarvitseville. Verkkokaupassamme voit valita sängyn kovuuden suoraan tuotteen kohdalta.

Valitse sängyllesi sisustustyyliäsi mukaileva sängynpääty. Valikoimassamme on esimerkiksi puisia ja verhoiltuja malleja. Muista uusia aika ajoin myös tyyny ja peitto. Esimerkiksi memory-tyyny antaa niskalle hyvän tuen ja voi vähentää niska-hartiaseudun ongelmia.

Lisäksi meiltä löytyy lastenhuoneeseen sopivia hauskoja lastensänkyjä monissa väreissä. Katso Huippukalusteen monipuolinen sänkyvalikoima, ja tilaa uusi sänkysi kätevästi ja nopeasti verkkokaupastamme!